Barcelona – Kultur

144697290_20bd098be2_z
Bild: CC by pietroizzo

Om Ferran Adría står för gastronomin i Barcelona måste väl ändå Antoní Gaudí stå för arkitekturen och kulturen med sina magiska mästerverk. Den unge arkitekten plockades upp av den välbärgade Eusebi Güell krin 1878 och en livslång vänskapp var inledd. Resultatet av denna fantastiska vännskap och kollegialskap blev byggnader människan inte skådat och blev ikoniska för Barcelona. Vi tänker på Sagrada Familia, La Pedrera, Casa Batllo som deffinitivt är min favorit och såklart Parc Güell. Det är kanske inte La Pedrera som är turistens första val om tiden är knapp och en byggnad ska ses men huset, de gamla lägenheterna är nu öppnade för allmänheten att se så de varmaste rekommendationern kommer här. Vill du slippa köer och trängsel med övriga turister kan vi rekommendera Palau Güell. I denna magiska fastighet byggdes  som Eusebi Güells privata residens, här får du samma formspråk samt tokiga och arkitektoriska idéer.

515319677_4ed73dd2e2_z
Bild: CC by [desta]

4370127165_a11d973697_z
Bild: CC by Meindert Arnold Jacob

Det är lätt att uppfatta kulturen i Barcelona är baserat på museum där fokus är på Picasso och Gaudí men så är ju såklart inte fallet. Staden kokar av kultur, kultur av olika former. Vill du ta in modern katalansk konst hittar du det på er rad olika konstgallerier. Vill du ta del av musik kan man besöka stadens två årliga festivaler: Sonár i juni för elektronisk musik eller Primavera Sound för pop och rock i slutet av augusti.

Topp kultur:

PALAU GÜELL
En fin Gaudí-byggnad som attraherar även om de är färre än hans övriga byggnader. Huset var ett av de tidigaste projekten, där du ändå hittar de berömda välva valven.

MORITZ
Kan öl vara kultur? Klart att det kan! Moritz är Barcelonas äldsta ölmärke som har legat i träda i flera decenier. Nu är det åter igen lanserats med buller och bång med nytt huvudkontor, restauranger, barer. Allt byggs i ölets tecken.

ARTEVISTAS
Ett galleri för dig som gillar modern konst med fokus på vackraste måleri. Den permanenta samlingen är över 800 verk och varje månad byts utställningen ut.

PALAU DE LA MÙSICA CATALANA
Byggnaden som med sina över 100 år klassas som värdsarv av Unesco är ingen överraskning för den som vandrar runt här på dagtid får se en byggnad i sin prakt men en konsert på kvällen är svår att slå. Biljetter kan köpas här:

Vi tar dig snabbt och enkelt till Barcelona, Flyg med olika flygbolag, hotellen hittar du här och vill du sedan köra runt själv är det lika bra att boka hyrbilen direkt.
P.s Du vet väl att paketreselagen går in om du bokar någon form av paketresa..

Skrivet av
Mer från Katarina

Varför vi älskar Florida

Bild: CC by Sean Barnard Florida ett underbart ställe som erbjuder något...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *