Barcelona – Nattliv

2450442832_53367134e6_z
Bild: CC by Fran Simó
Barcelona är en stad som lever om natten. All tidsrytm du känt innan är batra att lägga åt sidan här. Allt är förskjutet. Middagarna är senare, barbesöken är ännu senare och klubblivet är nattligt så förbered dig på en ny dygnsrytme. Går du på klubben innan kl 02.00 är det dött men att dricka en öl på kvarterskrogen kan man däremot göra precis när som helst. Precis som maten som vi tidigare pratat om finns det både högt som lågt när det gäller barlivet här i Barcelona. Från trendigaste desigbarer som spelar den hetaste modernaste elektroniska musiken till rena, hederliga kvarterskrogar som har legat i samma lokal de senaste hundra åren, där är menyn densamma, inredningen står kvar precis som det en gång var.

Är du på jakt efter de hippa barerna ska du helt undvika gatorna runt Las Ramblas och i stället ta dig in i området Grácia. Här finns små barer som fortfarande turisterna har svårt att hitta.

Spanska turistbyrån Espána tipsar:

Raïm
Litet ställe i Grácia med fetisch för Kuba i allmänhet och Rom i synnerhet:) Här dricker du Mojitos i mjukt gult lampsken. Missa inte de coola svart/vita tavlorna från Kupa på väggarna och ta en funderare på varför kommunismen aldrig fungerar i praktiken.
Adress: Carrer Progrés 48

Betty Ford
Ett litet kryp-in som känns som en modern variant av baren i tv-serien Cheers. Bakom bardisken här står alltid en skön australienare. Äkta och personligt ställe.
Adress: Carrers de Joaquin Costa 56

Dostrece
Den här baren ligger på en krogtät gata som heter Carrer Carme. Här har man gått hela vägen in för den Mexikanska högtiden Dia de los Muertes, du hittar färgglada döskallar överallt. Stället byter skepnad ofta, ibland mer restaurang och ibland mer bar än mat. Du kan alltid få ett glad och en liten tallrik mat oavsett. På samma gata hittar du äbem barnen RA och Rita Rouge.
Adress: Carrers Carme 40

Vi hoppas ni får en underbar resa och publicerar ert bästa tips här på vår Facebook när ni kommer hem.

Vi tar dig snabbt och enkelt till Barcelona, Flyg med olika flygbolag, hotellen hittar du här och vill du sedan köra runt själv är det lika bra att boka hyrbilen direkt.
P.s Du vet väl att paketreselagen går in om du bokar någon form av paketresa..

Skrivet av
Mer från Katarina

Lyxiga stugor i Grímsborgir på Island

Hotell Grimsborgir är ett härligt ställe som har stugor på södra Island, beläget...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *