Kretas fyra bästa byar för badsemestern

4901180208_8a611aeae7_z
Bild: CC by sisaphus
Kreta har i årtionden var ett av svenskarnas toppresmål varje sommar. Här listar vi de fem bästa byarna för den som vill ha en riktigt härlig sol- och badsemester.

1. Kato Stalos
Kato Stalos ligger ett par kilometer väster om Kretas huvudstad Chania. Hit reser många utländska turister men också många greker själva. I Kato Stalos är det lätt att relaxa, sola, bada och ha det allmänt gott. I byn finns bara ett fåtal hotell och restaurangutbudet är mindre än många andra Kretabyar – däremot är stranden av internationell toppklass och breder ut sig långt längs det klarblå Medelhavet.
7160083616_ace700c6e1_z
Bild: CC by Sami Keinänen

2. Platania
Platania är en av de populäraste byarna för skandinaver och byn erbjuder allt man kan önska som turist – fräscha hotell, ett sprudlande nattliv och inte minst paradisliknande stränder. En dryg mil från Chania ligger byn som erbjuder en hög puls under högsäsongen med diskotek och barer, men också vackra olivlundar som sprider en härlig doft i byn. Stranden i Platania består av en blandning mellan sand och sten vilket gör att sanden inte fastnar överallt, i kläder, handdukar och liknande.
2890282191_392335e01b_z
Bild: CC by Marek52

3. Agia Marina
Agia Marina är en av de vackraste kretiska byarna, omgiven av lummig grönska. Här bor du nära stranden då den lilla byn omsluter den vackra sandstranden. Agia Marina är förhållandevis livligt under sommaren och kan passa både partygänget, det romantiska paret och småbarnsfamiljen. Runt byn finns mängder av apelsinplantage, olivlundar och andra odlingar. I Agia Marina är stranden långgrund och barnvänlig.
2976219210_f90c6b8c03_z
Bild:CC by Jean-

4. Plakias
Plakias är en av Kretas minsta byar. Här är det stillsamt med naturskön omgivning och en nästan orörd badstrand. I Plakias är det 100 procent avkoppling helt utan stress. Prevellistranden som ligger någon kilometer från byns centrum rankas som en av Greklands finaste och är omgiven av tropiska palmer. Vid stranden i byn finns gott om trevliga strandrestauranger som erbjuder en fantastisk vy över det kristallklara havet.
5259165783_d74e202e8d_z
Bild: CC by pyramis

Flyg och hyrbilar hittar nu här hos oss på Flygstolen

Skrivet av
Mer från Katarina

AGORA-dagen på Campus i Helsingborg

Alla bilder är lånade av Agora-dagen: Idag är det dags för AGORA-dagen...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *