Min soltid – en app

IMG_2709

Efter flera månader utan sol är huden extra känslig för starka solstrålar under vår semester. Vi nordbor är ännu mer känsliga och tänker inte riktigt på det när vi byter miljö. Vi är solhungriga, åker på drömresan och landar mjukt i solstolen och missar ibland det här med solen. Så nu är det dags att fundera till på hur livet i stark sol kommer att bli och hur vi kan skydda oss på bästa sätt. Med strålskyddsmyndighetens nya app kan du få hjälp med att räkna ut hur länge du kan vistas i solen utan skyddande kläder eller krämerna med högsta faktor. På så sätt kan du enkelt hålla koll på tiden innan du blir röd och bränd. Appen har såklart en GPS vilket gör att den anpassar sig och vet exakt vilka behov vi har i vilken del av världen och fungerar lika bra utan uppkoppling.

Med appen “Min soltid” vill strålskyddsmyndigheten hjälpa till och göra det enklare för oss att vistas i solen både här hemma eller någon annanstans i världen. Du kan enkelt räkna ut hur lång tid du kan vistas ute utan skyddande kläder eller solkräm innan du blir röd och bränd. Du hittar även råd och fakta om just sol så passa på att läsa på. Vill du sedan läsa mer om strålskydd  kan du göra det här hos Strålskyddsmyndigheten.

Önskar er en mysig sommar där ute.

bild

Skrivet av
Mer från Katarina

Stämningsfullt i Hamburg

Bild: CC by GimmeLight Vibrerande och spännande bjuder Hamburg på härlig arkitektur...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *