Nu är det varmt i New York!

8755034626_50536abd10_z

Bild: CC By by specialoperations

De här tipsen är skrivna av Olle Wästberg. Vi är glada och stolta över att få publicera dem på vår blogg, Olle är definitivt sverigebäst på New York, och staden är ju ett av våra mest populära resmål. Vi rekommenderar alla USA-intresserade att prenumerera på Olles nyhetsbrev.

Värmen kan lägga sig som ett lock över New York så här års. Här några förslag i värmen:


– Ta tunnelbanan till Coney Island. Inte för att gå på nöjesfältet eller bada på den överfyllda stranden, utan för att se folklivet och promenera på ”The Boardwalk”. Man kan gå till Brighton Beach, äta på en av de många ryska restaurangerna (Brighton Beach är ett område med ryska invandrare) t ex överdekorerade Tatiana och sedan resa tillbaka därifrån.

– Tillbringa kvällen på en bar högst upp på ett höghus där det kan tänkas fläkta. Det finns gott om dem:

– Mest inne just nu är pool-baren på Trump Soho Hotel:

– Utnyttja kulturen. Shakespeare in the Park får inte missas:

– Och Roof-top movies och några till..

– Liksom alla gratiskonserter i parkerna:

Nyhetsbrevet som vi hämtat tipsen från har sin tyngdpunkt i New York och utkommer varje månad. Olle Wästberg var i mer än fem år svensk generalkonsul i NYC och han återvänder ofta dit. Han har också varit generaldirektör för Svenska institutet, riksdagsledamot, statssekreterare i finansdepartementet och chefredaktör för Expressen. Han är också en generös vän, när vi frågade om den här publiceringen svarade han utan betänketid: ”Naturligtvis!”, och passade på att ge tips om hur vi skulle kunna förbättra sökningarna här på Flygstolen ;)

Skrivet av
Mer från Katarina

Thanksgiving

Bild: CC by Flying Pig Party Production Thanksgiving (tacksägelse) är en högtid...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *