Kanarieöarna med kompisgänget

5698236817_bf2d6eec1c_z
CC by wuestenigel

Kanarieöarna har mycket att erbjuda – sol och bad året runt, långa festnätter och ett sprudlande turistliv. Den populäraste ön för ungdomar och kompisgäng är Gran Canaria. Gran Canaria är en klassisk semesterfavorit och på ön finns ett gäng olika byar som lockar tusentals turister varje år.

För den som vill ha mycket av allt är det Playa del Inglés som gäller. Playa del Inglés har länge varit en favorit bland skandinaver och byn är en av de mest allsidiga orterna på Kanarieöarna. Här finns härliga promenadstråk, shopping och ett rikt restaurangutbud – men framför allt så finns ett hejdundrande nattliv. Playa del Inglés sover aldrig och det finns både klassiska barer och eleganta nattklubbar.

Skandinaverna på orten samlas ofta runt shoppingcentret Kasbah runt midnatt. Där hittar du klassiska turistbarer som Den glade Viking och en mängd andra barer och diskotek. Runt Kasbah är öl och drinkar billigt och stämningen är riktigt livlig alla dagar i veckan. Senare under natten rör sig publiken vidare mot ett annat köpcenter, Yumbo, som samlar de flesta nattklubbarna som håller öppet till frukosttimmarna. En av klubbarna du hittar här är Chic & Cream, Playa del Inglés kanske mest eleganta klubb som spelar den senaste housemusiken och lockar världskända DJs som spelar skivor på stället.

Givetvis erbjuder Playa del Inglés mycket mer än bara fest. Bland annat så erbjuder Playa del Inglés en av Gran Canarias bästa stränder. Stranden sträcker sig flera kilometer och under högsäsongen är det ordentligt med folk som solar och badar här. Vattnet är långgrunt men ofta kan vågorna bli ganska höga. Längs stranden vimlar det av restauranger och barer.

Resorna till Gran Canaria hittar du här hos oss på Flygstolen. Beställ din flygstol eller kombinera flyg med hotell, transfer eller hyrbil.

Skrivet av
Mer från Katarina

Matfest i Riga

Bild: Live Riga Den 1-9 september bjuder Riga in till en gastronomisk...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *