Regnar det? Fly till säker sol

6833358781_04ce6eee6a_z
Bild: Cc by Eje Gustafsson
Många väljer att inte boka upp sommarsemestern i förväg. Det blir allt populärare att vänta ut det svenska vädret och vara beredd att sticka iväg om regnet invaderar den svenska sommaren. Många längtar efter sol, bad och sträckläsning i hängmattan hemma eller i sommarstugan – men det troligaste är oftast att det istället blir regn, åska och sträckläsning i sovrummet. Statistiskt sett är svenska somrar svala och regniga. Men var hittar man då solen om man vill sticka iväg för en vecka?

Ett säkert kort är alltid Dubai. Under sommaren går priserna på Dubai-resor ned vilket gör det till ett prisvärt sommaralternativ. Dubai är fortfarande relativt oupptäckt och närmare än man kanske tror. Knappt sju timmar bort ligger semesterparadiset med kritvita sandstränder, konstant sol och en fascinerande kultur. Temperaturer över 40 grader är dock inte ovanligt under sommarmånaderna.

Ett lite närmare alternativ som ger mycket sol för pengarna är Kroatien. Från mitten av juli till slutet av augusti regnar det nästan aldrig och temperaturerna brukar ligga runt 30 grader i luften och 25 i vattnet. Antalet resor till Kroatien blir fler för varje år som går. Välj Dubrovnik om du vill ha både sol och bad och kultur. Staden har en vacker ringmur, livliga gränder och torg och bjuder på en lång sandstrand och turkost hav.

En liten outsider för solsemester är Malta. Malta är ett solsäkert alternativ och den lilla ön mitt i Medelhavet erbjuder långa och varma somrar, kristallklart vatten och ett rikt turistliv med mängder av bra hotell, restauranger och nöjen. Under juli och augusti är det full rulle på Malta. Missa inte att besöka klubben Gianpula mitt på ön. På Gianpula spelar kända DJs för tusentals gäster och festerna är kända i hela Europa.

Flyg till Dubai, Malta och Kroatien samt hotell och hybil hittar du här hos oss.

Skrivet av
Mer från Katarina

Stämningsfullt i Hamburg

Bild: CC by GimmeLight Vibrerande och spännande bjuder Hamburg på härlig arkitektur...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *