Ön där solen alltid skiner

3095905164_a20048b974_z
Bild: CC by John Haslam

Malta är en av de solsäkraste platserna i Europa. Här skiner solen över 300 dagar om året och temperaturen är oftast stabil mellan 20 och 30 grader. Malta ligger i södra Medelhavet i höjd med Afrika, cirka 9 mil söder om Sicilien och vattnet är badbart långt in i november.

För den som gillar bad har Malta mycket att erbjuda. Från fina sandstränder till coola klippbad. Malta är dock inte bara sol och bad. Det finns mycket att se och göra på ön, som har en rik historia. Kvarlevor från Romarriket och annat spännande finns det gott om. Den medeltida staden Mdina är väl värd ett besök. Samtidigt har Malta en viss storstadskänsla med flera restauranger, hotell i toppklass och ett livligt nöjesliv.

Under sommarmånaderna är det högsäsong på Malta. Eftersom engelska är officiellt språk så vimlar det av språkresestudenter som lär sig engelska samtidigt som de njuter av solen. Men det är också fullsmockat med andra turister – främst skandinaver och britter. Sommarmånaderna innebär även partysäsong på Malta. Pulsen är hög och stämningen på topp. På senare år har Malta etablerat sig som en av Europas bästa partyscener under sommaren och internationella stjärn-DJs spelar ofta på öns klubbar. Det livligaste nöjesdistriktet ligger i St. Julians och där festas det till sent på morgon under alla veckans nätter. En av de största och mest populära klubbarna är Sky Club som är en modern nattklubb med ett fantastiskt ljud- och ljussystem som gör kvällarna magiska.

Under våren och hösten är Malta lite lugnare, men eftersom vädret är fortsatt bra så lockas många turister till ön året om.

Till Malta flyger du bäst vis Flygstolen, tycker vi iallafall. Billiga resor hittar du här..

Skrivet av
Mer från Katarina

Qatars nya flygplats, Hamad International Airport, slår upp portarna i april

Den 1 april i år inleds den första fasen i öppnandet av...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *