Sicilien – mer än bara maffia

4735753280_3a9f22b57a_z
Bild: CC by LaurPhil – Katedralen i Cefalù

Sicilien är en riktig pärla i Medelhavet. Mest känd är kanske ön för sina maffiakopplingar. Den första maffian var en förbrytarorganisation som grundades på Sicilien under mitten av 1800-talet, Cosa Nostra, och många i den amerikanska maffian har även sicilianska rötter. Emellertid så är maffian mer eller mindre utrotad på Sicilien och idag är ön ett populärt resmål för sol- och badsugna turister.

Sicilien är den största ön i Medelhavet och har mycket att erbjuda. Här finner du mängder av sevärdheter som vulkanen Etna och mängder av historiska monument. Dessutom finns grym shopping i största staden Palermo och för den kulinariskt intresserade är Sicilien en våt dröm. Det sicilianska köket är världsberömt och här tar man mat på blodigt allvar. På Sicilien är det svårt att de hitta de vanliga turistmenyerna som finns på många charterorter. Här är det lokala dagsfärska råvaror som gäller och maten förbereds som att den vore helig. Befinner man sig i turistorten Cefalù på norra sidan av ön får man inte missa den dagliga marknaden. Dagsfärsk ricotta, långlagrad peccorino, solmogna grönsaker och nyfångad fisk finns i mängder och stämningen är så där härligt italiensk.

Givetvis erbjuder Sicilien även sol och bad i toppklass. I den gamla byn Trapani, som är oerhört vacker, finns en fantastisk strand med finkornig sand vackra vyer. Även stranden i Cefalù är fin men under högsommaren kan det vara väldigt trångt här. Senare under sommaren eller under tidig höst är stranden i Cefalù fenomenal.

Billiga flyg till Palermo hittar du här hos oss på Flygstolen.

Skrivet av
Mer från Katarina

Åter runt i London

Vilken årstid som är bäst att åka till London beror nästan på...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *