Turista i världens rikaste stad!

6887385701_2d45b51b77_z
CC by HISHAM BINSUWAIF – Sheikh Zayed Grand Mosque
Världens rikaste stad och tillika huvudstaden i Förenade Arabemiraten, Abu Dhabi, blir ett allt mer populärt resmål för svenska turister och turister från hela världen. Abu Dhabi är ett speciellt resmål som inte påminner om så många andra platser på jorden. Här finns allt du behöver för att koppla av och ha en grym semester – konstant sol och värme, kritvita stränder, lyxiga omgivningar, intressanta sevärdheter och exklusiv shopping som får Via Condotti i Rom blekna.

Abu Dhabi är ett nytt alternativ för den som vill fly det svenska mörkret och kylan som höst och vinter innebär. Abu Dhabi är en världsmetropol, men samtidigt lite lugnare än sin like Dubai. Atmosfären i Abu Dhabi är även lite mer arabisk än i Dubai och det är en väldigt välkomnande atmosfär och inramning som staden bjuder på. Dubai ligger emellertid bara en dryg timme från Abu Dhabi, så det är enkelt att besöka båda städerna under samma semester.

I princip alla som åker till Abu Dhabi passar på att shoppa och de många enorma shoppingmallsen är en del av upplevelsen i staden. Det märks att Abu Dhabi är världens rikaste stad och utbudet av kläder och prylar är lyxigt. Missa inte Marina Mall som utöver lyxbutiker som Louis Vuitton även inhyser en stor isbana, ett observatorium på 100 meter, biografer och bowlingbanor.

En av Abu Dhabis populäraste sevärdheter är stadens moské, Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan Mosque, som stod klar 2007. Moskén är världens tredje största och har plats för över 40 000 besökare. Moskén har flera stora kupoler och det är en mäktig känsla att vara inne i byggnaden.

Flyg till Abu Dabi hittar du här hos oss på Flygstolen.

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Bahamas

Bahamas är en stat som består av ca 700 öar och holmar,...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *