Turkiet – prisvärda solsemestrar för alla

431709415_bbb26ec7d1_z
Bild: CC by Yilmaz Oevuenc

Turkiet är ett av de populäraste resmålen för svenska turister och det är kanske inte så konstigt. Landet erbjuder rikligt med soltimmar, exotiska matupplevelser, fantastiska sandstränder och dessutom är det som svensk väldigt billigt att leva i Turkiet. Turkiet är även väldigt gästvänligt och var du än kommer bjuds du på the och har du någon fråga så kommer du garanterat få svar.

Turkiet är ett stort land och det finns flera olika turistorter för olika typer av resor. Många kompisgäng väljer Alanya, som utöver sol och bad även erbjuder långa och livliga nätter med mängder av barer och diskotek. För familjesemestern är Side en bra ort. Det är en klassisk turistort med ett härligt lugn och känt för sina sagolika badstränder.

För det romantiska paret är Marmaris en trevlig ort. Byn är känd för sin vackra marina och långa strandpromenad med mängder av trevliga restauranger och barer längs vattnet.

Är det en lyxsemester du är ute efter så är det Bodrum du ska besöka. Ofta kallas Bodrum för Turkiets Saint Tropez, efter det franska semesterparadiset. Här finns flera lyxhotell, restauranger i toppklass och ett shoppingutbud som slår de flesta andra turkiska turistorterna. Här är det svårt att inte koppla av och behöver man extra hjälp så vimlar det av högklassiga spaanläggningar och annan lyx. Dessutom klassas nattlivet i Bodrum som ett av Turkiets och till och med Europas bästa.  Stranden i Bodrum är inte den största, men en kort bit utanför ligger bland annat stranden Gumbet som är väldigt populär.

Flyg till Turkiets destinationer hittar du här hos oss på Flygstolen. Likaså hotell och hyrbilar.

Skrivet av
Mer från Katarina

Gothia cup tar plats hos Turkish Airlines

Turkish Airlines har utsetts till Europas bästa flygbolag de senaste två åren...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *