Alla vägar bär till Gamla Stan i Riga

gamla stan i riga
Bild: CC by Stephen Downes
Oavsett om du är en kort eller lång tid i Riga lär din väg leda dig till Gamla Stan. Var tacksam för det för det är ett ställe du inte vill missa. Här möts det gamla med det nya i en ren symfoni. Vi pratar 1800-tal, du hittar det gotiskt mystiska och du hittar Svensk Porten. Den här typen av portar byggdes rakt igenom husen, ett sätt att transportera ut sopor. Portens namn tror man komma från den period som porten byggdes, Riga under Svensk överhöghet. Det sägs också att lägenheten ovan porten tillhörde Rigas bödel.

Området här finns med på Unescos världsarvslista

Flygstolen hjälper dig gärna med resa till Riga. Flyg hittar du här tillsammans med bra hotell.

Skrivet av
Mer från Katarina

Åter runt i London

Vilken årstid som är bäst att åka till London beror nästan på...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *