Miami – ett Kuba i miniformat

5698236817_bf2d6eec1c_z
CC by simononly
Vill du ha en semester med fart och fläkt, en sol som aldrig slutar skina och ett nattliv som aldrig tar slut? Då är det till Miami du borde åka. Miami är en av USAs största turiststäder och staden erbjuder något för alla. Här kan du hitta romantik, shopping i världsklass, makalösa restauranger, några av världens bästa stränder och nattklubbar som lockar världskändisar.

Miami är även centrum för Amerikas kubaner och många kryssningar till Centralamerika och Karibien utgår från just Miami. Kubanerna har fört med sig en härlig kultur där nöje, dans och mat ligger högt på agendan. Var du än tittar i Miami så ser du åtminstone en restaurang eller bar. Miami är en av världens krogtätaste städer och du hittar allt från delikat street food till stjärnbelönade restauranger i internationell toppklass. För luncher rekommenderas någon av Miamis olika food trucks – för att hitta dem måste du kolla på Twitter var de befinner sig för dagen. En av de mest populära är La Camaronera som serverar fisk och skaldjur på kubanskt vis. Vill du prova amerikansk gourmet ska du besöka The Cypress Room som ligger i Design District. Här hittar du klassiker som hamburgare men också rätter som exempelvis antilop. Riktigt gott, även om prislappen på måltiden kan sticka iväg.

Miami har ett tropiskt klimat och är en populär destination året om. Under sommaren ligger temperaturen ofta på runt 35 grader och solen lyser nästan alltid. De varma dagarna spenderas bäst på South Beach, Miamis mest kända strand. Här är vågorna härliga, vattnet kristallklart och pulsen hög. På South Beach är det feststämning nästan dygnet runt.

Flyg till Miami hittar du här och kombinationen med hotell och hyrbil är ett enkelt klick bort.

Taggar i artikel
, , ,
Skrivet av
Mer från Katarina

Stillhet och storslaget Antarktis

Bild: CC by Peter Leth Världens mest avlägsna kontinent lämnar ingen människa...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *