Sydafrika – exotiska safarin, vingårdar och naturunderverk

6398495943_2f527ee463_z
Bild: CC by eGuide Travel
Sydafrika är ett resmål som blivit allt mer populärt de senaste åren. Efter fotbolls-VM i landet 2010 har fler fått upp ögonen för Sydafrika samtidigt som de tog krafttag för att underlätta för turister i landet i samband med turneringen.

Sydafrika kan erbjuda det mesta till de flesta – från coola storstäder till magnifika naturupplevelser, kulinariska fullträffar eller sol och bad. Landet är väl värt ett besök och hit söker sig många typer av turister – från golfentusiaster till vinkännare eller backpackers. Sydafrika karaktäriseras av sin unika mångfald. En flora och fauna som känns som att man tittar på ett naturprogram på TV, ett härligt väder, en grym servicekänsla, glada människor och en prisnivå som är allt annat än dyr när man som svensk besöker landet.

Helst ska du ta åtminstone ett par veckors semester för att besöka Sydafrika. Eftersom landet är stort och det finns extremt mycket att se så behövs det lite tid om man vill maximera sin upplevelse. Det man absolut inte får missa är Kapstaden – en av de vackraste städerna i världen. Kapstaden breder ut sig vid atlantkusten och har berget Table Mountain i ryggen. Staden har en rik historia och afrikansk och europeisk kultur har mixats till något unikt.

Är du vinentusiast så är Stellenbosch ett måste. Stellenbosch är Sydafrikas vincentrum och runt staden finns mängder av olika vingårdar – från stora och kända till pyttesmå gårdar. Populärt är att bo över på någon vingård. Du får prova mängder av spännande viner och lära dig mer om processen. En populär gård att besöka är Fleur du Cap med sin Bergkelder, en underjordisk grotta där vinerna lagras och får en speciell karaktär.

Boka en flygstol till Kapstaden och varför  inte passa på att boka hotell på samma gång?

Skrivet av
Mer från Katarina

Världen så som du vill ha den

Bild: Roliga Prylar Världen är ju ett härligt ställe om man funderar...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *