Jungceylon i Phuket – Shoppinggalleria i jätteformat

Bild på doftande tvålar i Phiket
Självklart erbjuder huvudstaden Bangkok det överlägset bästa shoppingutbudet i landet. Trots detta faktum väljer många Phuketresenärer att handla sina kläder, souvenirer, smycken, solglasögon och andra accessoarer direkt på ön. En bidragande orsak till detta stavas Jungceylon, en gigantisk men relativt smakfullt designad shoppinggalleria som utan tvekan är Phukets största. Man återfinner denna i Patong, snett emot Bangla Road.

Om man har några timmar över och gillar shopping är Jungceylon idealisk. Stället är välordnat, svalt, rent och viktigast av allt, det mesta i shoppingväg finns i de över 200 butikerna. Utöver dessa finns en uppsjö av restauranger.

Utöver butikerna finns även detta:

SF Cinema City – Här visas ett antal filmer samtidigt i de luftkonditionerade biosalongerna. I huvudsak erbjuds aktuella amerikanska och thailändska filmer och en biobiljett går loss på en bråkdel av vad motsvarande kostar i Sverige. Biografen är belägen på tredje våningen.

Strike Bowl – Denna stora bowlinghall återfinns på samma plan som biografen. Strike Bowl har sexton banor och givetvis kan man äta och dricka mellan strikar och spärrar.

Big C – Kan jämföras med Ica Maxi eller Coop Forum i Sverige. En stormarknad med allt i matväg. Även en del elektronik, kontorsmateriel, lågpriskläder och skor osv.

Varuhuset Robinson – Detta är ett varuhus i sig och erbjuder det mesta i shoppingväg. Från märkeskläder till förmånliga priser till hushållsapparater och annan elektronik. Man kan jämföra det med svenska Åhléns.

Banker – Ett antal banker finns representerade här och givetvis är det inga som helst problem att hitta en ATM-maskin (bankomat).

Att hitta hit: Jung Ceylon är beläget snett emot Bangla Road i Patong. Om du har svårt att hitta så fråga. “Alla” i lokalbefolkningen känner till denna galleria.

Resor till Phuket hittar du här hos oss på Flygstolen, hotell finns i massor och paketpris finns att kombinera för alla smaker.

phuket02

Jens Weegar

Skrivet av
Mer från Flygstolen

De säkraste flygbolagen

ATRA – Air Transport Rating Agency, har presenterat sin rapport Holistic Safety...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *