Phuket – Man behöver knappast ha det tråkigt

phuket01

Om man ber besökare lista de mest populära aktiviteterna i Thailand är det naturligt att elefantridning, dykning och golf hamnar i topp, undantaget bad givetvis. Phuket är landets största ö och självfallet finns även dessa tre aktiviteter representerade, men det finns även mycket annat att göra de dagar man vill ta en paus från solbadandet.

Jag vill gärna tipsa om några specifika aktiviteter och sevärdheter:

Gibbon Rehabilitation Project – Här tar man hand om övergivna gibboner och vissa av dem kan sedan återanpassas i det vilda, efter ett långt och noga övervakat program. Alla gibbonerna behandlas som unika
individer. Man tar även emot besökare och volontärer.
Plats: Nära vattenfallet Bang Pae.

Kata Thai Matlagningskurs – Detta är en av öns allra populäraste matlagningsskolor. Lär dig laga traditionella thailändska rätter som tom yum, curryrätter, som tam eller larb. Skolan har erkänt duktiga och pedagogiska lärare.
Plats: Kata Beach.

Splash Jungle Water Park – Öns största vattenpark där familjen kan kombinera svalka med lek. Området bjuder på ett stort antal vattenrutschbanor och poolformationer. Det finns tom en vattenbar för de vuxna.
Plats: Mai Khao (nära Phuket International Airport).

Flying Hanuman – Här kan man åka linbana över djungeln, från plattformar som byggts uppe i träden. Dessbättre är säkerheten prioriterad med extremt starka linor och hjälmtvång osv.
Plats: Katu.

Dino Park Mini Golf – Här spelar man minigolf omgiven av någorlunda naturtrogna dinosaurier. Några av banorna är lite krävande, men som helhet passar denna aktivitet utmärkt för hela familjen. Det finns även möjlighet att äta på området.
Plats: Marina Phuket Resort, Karon Beach.

Resor till Phuket hittar du här hos oss på Flygstolen, hotell finns i massor och paketpris finns att kombinera för alla smaker.

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Annorlunda hotell – Grotta i Italien

Några mil utanför italienska Bari ligger hotellet Albergo Diffuso Sextantio – Le...
Läs mer

2 Comments

  • Når vi var i Phuket var vi på bla Phuket Zoo, dette var ett mareritt fra begynnelse til slut. Det var ikke verdt en eneste krone. Skjønner at det ikke er samme standard på ett Zoo i Thailand som det vi kanskje er vant til hjemmefra.
    Dyrene har det fryktelig. Noen hadde ikke noe vann, ingen skygge og utrolig små plasser i burene. Der var dyr jeg kunde drept med mine egne hender for at de skulle slippe å lide.
    Ikke dra dit!

  • Hej Stefanie,
    Tack för du delar med dig av dina upplevelser. Det är fruktansvärt hur djur får lida för att människor ska tjäna pengar. Tyvärr finns det många parker runt om i världen där det inte är djurens bästa man ser till. Det vi som turister kan göra är helt enkelt att inte besöka dessa ställen. Inga besökare, ingen business. – Flygstolen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *