En legendarisk restaurang i Phuket Town

phuket05
Ka Jok See kan nog betraktas som en av Phukets bästa och populäraste restauranger, men charmen ligger främst i att den är lite “annorlunda”. Ställets vackra röd-bruna inredning, härliga väggkollage och mjuka belysning bidrar till trivsamheten. Huset går i kines-portugisisk stil och återfinns i Phuket Town på den lugna sidogatan Takua Pa Road, ett kvarter från den betydligt mer besökta Ratsada Road.

Restaurangen attraherar alla typer av besökare; lokalbefolkningen, turister och ibland kan till och med en och annan celebritet skönjas här. På kvällarna är det så gott som alltid fullsatt, så bordsbeställning är mer eller mindre ett måste. Så omtalad har Ka Jok See blivit de senaste åren, trots att restaurangen ser ganska anspråkslös ut från gatan utanför.

På sätt och vis är Ka Jok See att betrakta som en bufférestaurang eftersom man betalar ett fast pris. Men då kan man också äta så mycket man vill. Maten är thailändsk och har inspireras av ägarens mormoders kokkonst. Det är vällagat och väldigt gott. På kvällarna höjs musiken och kan då locka till spontandans kring de vackra träborden. Jag tror få ångrar sina besök här. Det är inte superbilligt, men det ÄR supertrevligt och som upplagt för en oförglömlig kväll.

Adressen: 26 Takua Pa Road i Phuket Town.

Telefonnummer för att boka bord (vilket är mer eller mindre obligatoriskt): +66 (0)76 217 903

Resor till Phuket hittar du här hos oss på Flygstolen, hotell finns i massor och paketpris finns att kombinera för alla smaker.

Jens Weegar

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Gotland – Gutarnas ö

Gotland – denna älskade ö i Östersjön som tillsammans med öarna Östergarnsholm,...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *