Alternativa stränder i Phuket – Del 1

en strand i phuket
När man nämner Phuket tänker vissa “en överexploaterad turistö” och delvis finns det väl fog för tanken. Stränderna Patong, Karon och Kata är knappast idealiska alternativ för den som eftersöker parasollfria stränder utan påstridiga försäljare och vattenskotrar. Frågan många ställer sig är om det finns alternativ för den som vill ha lite lugn och ro? Svaret är – Javisst! Phuket är stor ö och här finns ca fyrtio stränder totalt. Numer kan man förvisso inte förvänta sig några folktomma stränder (om man inte är uppe med tuppen), men väl ett antal avslappnade pärlor.

Jag har valt ut fyra av dessa (här del 1 av 2):

Paradise Beach – Denna hundrafemtio meter långa strand är förbluffande vacker och i mångas ögon en av de trevligaste som ön har att erbjuda. Här har man en enastående utsikt över hela Patong och hundra meter ut finns ett korallrev som lämpar sig utmärkt för snorkling när vågorna inte är för stora. Paradise Beach en lugn och fridfull plats, bland annat befriad från störande jet-skis. Den lämpar sig även för simturer.

Läge: Cirka fem kilometer sydväst om Patong.

Nai Harn Beach – En annan av Phukets pärlor bjuder på riktigt klart och fint vatten. Stranden omges av djungeltäckta berg på båda sidor och på den södra sidan rinner vatten från en sötvattenslagun ut i havet. Barn brukar uppskatta att leka i lagunens sakta strömmande vatten och vattentemperaturen är behagligt ljummen, året om. Närmare trettio grader!

Läge: Nai Harn återfinns på den södra delen av ön. För att komma hit tar man strandvägen mot Kata och svänger höger vid Kata Beach Resort. Vid Boathouse Wine & Grill svänger man till vänster uppför en backe. Därefter fortsätter man de fyra kilometerna till Nai Harn.

Resor till Phuket hittar du här hos oss på Flygstolen, hotell finns i massor och paketpris finns att kombinera för alla smaker.

Jens Weegar

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Reykjavik calling

Bild Copyright Harri Elíasson 2003 Jag som har mina rötter både i...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *