Alternativa stränder i Phuket – Del 2

phuket03
Ao Sane (även kallad Jungle Beach) – Denna tvåhundra meter långa strand på Phukets sydvästra kust har visserligen en relativt stenig botten, men kan ändå betraktas som en av de naturskönaste på ön. Vattnet lämpar sig utmärkt för både dykning och snorkling, så glöm för guds skull inte snorkel och cyklop om du planerar en utflykt hit. Intill själva stranden finns en liten mysig restaurang som har enkla thailändska och västerländska rätter på menyn. Jag kan personligen rekommendera Ao Sane för en trivsam dagsutflykt och gärna med snorkling på agendan!

Läge: Åk till Nai Harn Beach och följ vägen nordöst ut till Le Royal Phuket Yacht Club, sedan är ni så gott som framme vid Ao Sane.

Layan Beach – Layan Beach är namnet på den norra delen av Bangtao Beach och återfinns på den västra delen av ön. Till skillnad från de flesta av Phukets stränder i väster, råder fortfarande lugnet på Layan. Därför är den fortfarande populär bland lokalbefolkningen i Phuket. Havet är ofta lugnt här på grund av att stranden skyddas av Koh Kala, en liten ö belägen utanför den norra delen av stranden.

Läge: Layan Beach återfinns precis norr om Bangtao Beach på västkusten. Om man åker från Patong passerar man Kamala innan man anländer till Bangtao.

Resor till Phuket hittar du här hos oss på Flygstolen, hotell finns i massor och paketpris finns att kombinera för alla smaker.

Jens Weegar

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Chaweng, Koh Samui, Thailand

Kanske har du följ min och sonens resa i Thailand? De tidigare...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *