Mallorca – sol och badsemestrar sedan 1950-talet

MINOLTA DIGITAL CAMERA
Bild: CC BY Wikipedia

Mallorca är ett av de mest klassiska turistresmålen för svenskar. När de första charterresorna gick av stapeln var Mallorca en av destinationerna och i drygt 60 år har ön varit ett favoritresmål för sol- och badsugna semesterfirare. Varje år besöker över 15 miljoner turister den lilla ön – givetvis inte bara svenskar dock.

Mallorca är också ett riktigt bra resmål. Ön erbjuder fantastiska stränder, en välutvecklad infrastruktur för turism, mängder av sevärdheter och en sprudlande partyscen.

Beroende på vad man är ute efter med sin semester så har Mallorca flera olika orter och områden att välja mellan. Vill man ha stadskänsla med lyxig shopping, ett restaurangutbud av internationell toppklass och jetset-utgångar på dyra nattklubbar är det öns huvudstad Palma man ska välja. Vill man ha en lugn familjesemester med barnvänliga stränder, lugn puls och spansk atmosfär är Puerto Pollensa ett bra val. Puerto Pollensa är även känt som en av öns vackraste byar. Är det en semester med kompisgänget där fest står överst på agendan som gäller så är Magaluf och Palma-Nova de populäraste destinationerna. I Magaluf har skandinaviska ungdomar festat vilt i decennier och gatorna kantas av barer och diskotek som aldrig stänger. Festen är igång hela natten och ofta är det tomt på stränderna hela förmiddagarna då festfolket får sin välbehövliga sömn. För skandinaver är mest klassiska uteställena den Glade Viking och Grabbarna Grus.

Många reser till Mallorca med charter, men att boka sin resa på egen hand blir ofta billigare än man tror. Är du ute i god tid finns det stora möjligheter att spara en slant genom att boka själv och börja med att hitta billiga flygbiljetter. Hos oss på Flygstolen kan du kombinera din egen resa med flyg, hotell, hyrbil eller välja färdiga paketresor.

 

SISTA MINUTEN ERBJUDANDE! Boka flyg Stockholm – Mallorca t/r fr. 1647:- (29/9 -7/10)

 

Skrivet av
Mer från Katarina

Louis Vuitton överraskar i Gstaad

Bild: Louis Vuitton Det fantastiska franska varumärket Louis Vuitton har överraskat och...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *