Istanbul – som en blandning av Barcelona och Beirut

5677109973_360503b983_z
Bild: CC by np&djjewell – – Süleymaniye-moskén
Istanbul är kanske inte det första resmålet tänker på när de tänker Turkiet. Turkiet har blivit ett paradis och landets största stad har hamnat lite i skymundan. Istanbul är riktigt häftig storstad där Europa möter Asien och influenser från Mellanöstern.

En god vän som var i Istanbul nyligen beskrev det som den perfekta blandningen mellan Barcelona och Beirut och det är ganska klockren beskrivning. Maffiga moskébyggnader, böneutrop och äppelte och ett livligt och myllrande folkliv ger en känsla av det gamla Turkiet som också blandas med en posh elegans som känns igen från städer som Barcelona eller Milano. Till vänster kan du se en uteservering där stadens modeelit sippar på eleganta drinkar i dyra designersolglasögon och till höger ser du en samling muslimska män som ber på sina mattor. En fantastisk kulturkrock som ger Istanbul en unik karaktär och atmosfär.

Istanbul erbjuder en hel radda fantastiska byggnader och sevärdheter. Samtidigt finns även ett sprudlande nattliv, riktiga kulturskatter och ett rikt utbud av restauranger och bra hotell.

I Istanbul kan du njuta av fantastiska lammspett på gatan eller tjusiga avsmakningsmenyer på gourmetrestauranger – båda alternativen i världsklass. Vill du äta en grym måltid och samtidigt få fantastiska vyer över staden ska du besöka restaurang La Moutte som ligger på hotellet Beyoğlu’s Tomtom Suites takterass.

Istanbuls hjärta utgörs av Taksimtorget som under de senaste veckorna även varit centrum för kravallerna i staden. Under lugnare tider är dock torget en magnifik plats att hänga på och suga in Istanbuls puls och atmosfär.

Billiga flyg och hotell till och i Istanbul hittar du här.

Skrivet av
Mer från Katarina

Att resa med barn i Paris

Bild: CC by wlappe Hej och välkommen till en ny vecka med...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *