Val Thorens – ett snö- och partyparadis

358693458_029debcb82_z
Bild: CC by flrnt
Val Thorens är ett av de allra populäraste skidresmålen för svenskar och skandinaver. Tillsammans med ”de tre dalarna” bildar Val Thorens världens största sammanhängde skidområde. Med andra ord finns det massvis av olika backar och skidåkning som kan passa alla – från nybörjare till extremåkare. Val Thorens är ingen gammal alpby med medeltida kyrkor utan en mycket modernare ort. Liftarna ligger på snötorget mitt i byn, det finns knappt några bilar och man kan promenera genom hela byn.

Val Thorens ligger dessutom på hög höjd, högst i Europa till och med. Det gör området snösäkert och säsongen är extra lång här. Systemet tar dig till sju olika toppar på över 3000 meters höjd och de omges av sex olika glaciärer. Här finner du skidåkning i världsklass.

Utöver skidåkningen, som ger goda möjligheter till både långfärds- och alpin åkning, så är Val Thorens känt för sitt partyliv. Både after-skin och nattfesterna rankas som de bästa i alperna. Oavsett veckodag eller tid på dygnet så går det alltid att hitta en bra fest i VT.

Det populäraste stället för svenskar är Tango – ett klassiskt alphotell som precis fått en genomgående renovering. Här har skandinaver festat i decennier och stämningen är hög. På after skin spelar alltid liveband och festen håller på till tidigt på morgonen.

Det finns även gott om lugnare restauranger och barer – totalt i den lilla byn finns över 30 barer och nattklubbar och det mesta är samlat på den lilla bargatan, rue de Gébroula. I folkmun kallas den oftast ”rue de la soif” – Törstiga gatan. Bar Le Monde är en trevlig bar med lugnare atmosfär där många holländare, men även svenskar, samlas efter en dag i backen.

Taggar i artikel
Skrivet av
Mer från Katarina

Vi säger Grattis idag

Hej Konstantin Foussianis! Ett stort grattis till vinsten på önskar vi alla...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *