Manhattan – mer än världens mest kända skyline

Denna veckan har vi New York tema på bloggen. Vad passar väl bättre än att börja med det jag tror de flesta förknippar med New York, Manhattan.

Manhattan

Bild: CC by Alphaundomega – http://flic.kr/p/6ro4T4

 

New York är ett av våra allra mest populära resmål. Svenskar och turister från hela världen lockas till den magiska staden med de höga skyskraporna, gula taxibilarna, Central Park och de blinkande reklamskyltarna på Times Square. New York är en stad som kan erbjuda allt och det är inte konstigt att turister förälskar sig i staden.

Allra mest förknippas New York givetvis med Manhattan – den smala ön som utgör stadens centrum. Här finns de olika affärsområdena, finansdistriktet och nöjeskvarteren. På Manhattan finns helt enkelt allt. Skyskraporna vi sett på film och TV bidrar till en majestätisk känsla men det är på gatorna det händer. Ett folkliv och myller som finns i få andra städer. Restauranger, barer och andra samlingsplatser finns det gott om över hela Manhattan och folk är ständigt i rörelse.
Manhattan är dock ett stort område – utöver alla turister så bor nästan två miljoner människor på ön. Det finns flera olika områden och många av dem har helt olika karaktär. Mest populärt bland turister är Midtown som är affärsområdet mitt på ön. Där finns massvis av shopping, ett rikt nöjesliv och många populära hotell. Från Midtown har man nära till det mesta och kan enkelt ta sig till de mest populära sevärdheterna och museerna.
Vill man slippa den värsta turisthetsen så är Soho, Meatpacking District och Chelsea populära områden där du enkelt kan få den rätta New York-känslan utan trängseln.
Manhattan har mycket att erbjuda, i princip allt du kan tänka dig, men det bästa är nog trots allt känslan som finns här. En atmosfär. Något som är svårt att ta på. En känsla. Det är New York – världens huvudstad. Staden där de flesta av de bästa, mest kreativa och smarta människorna verkar och bor. Det känns i luften.

Sugen på att uppleva det själv?
Stockholm – New York fr. 4711:- per pers. BOKA NU!

Skrivet av
Mer från Charlotte

Doha i bilder

Ni som följer oss på Facebook och Instagram har sett lite från...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *