Western New York – de mindre kända delarna av staten

Western NY
Bild: CC by Daniel Lewis – http://flic.kr/p/3GTSZ2

När vi svenskar pratar om New York handlar det allt som oftast om New York City – den stora staden med Manhattan, Brooklyn, Queens och andra kända områden. New York är dock mycket mer än så, det är nämligen en av USAs största stater med flera stora städer utanför New York City.

Western New York, eller Upstate New York som det ofta kallas, är det område som breder ut sig nordväst om NYC. Här finns storstäder som Buffalo och Rochester och inte minst Niagarafallen. Här kan du hitta otroligt vacker natur med lövskog, stora sjöar och vattenfall. Detta gör Western New York populärt bland turister – även om det mestadels är amerikanska turister som väljer att åka hit eftersom turister från andra länder kanske hellre stannar i NYC eller väljer Long Island.

Befinner du dig i västra New York är Niagarafallen ett måste. Men missa inte heller centrala Buffalo som ligger vackert beläget invid Lake Erie vid Niagaraflodens mynning och som har en mysig stadskärnan trots att den främst består av höghus. Buffalo är en kulturstad där afrikansk, italiensk, irländsk, judisk, grekisk kultur blandas med traditionellt amerikansk och indiansk. Det har utöver ett rikt kulturliv också skapat ett kulinariskt paradis. Den mest kända maträtten från staden är kanske Buffalo Chicken Wings men även andra rätter som Beef on Weck som en speciell varm rostbiffsmacka kommer också härifrån. De två mest klassiska restaurangerna i Buffalo, som i alla år tävlat om att servera de bästa kycklingvingarna, är Anchor Bar och Duff’s – båda två väl värda ett besök.

Skrivet av
Mer från Charlotte

Peking – Mystisk atmosfär i en jättestad

    Denna vecka har vi tema Kina, detta stora land i...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *