Brooklyn – ett hipstermekka och kulturparadis

 

Vi avslutar New York veckan bland konstnärer, hipsters och secondhand butiker i coola Brooklyn.

154079861_2cf8eb3077_z

Bild: CC by Mitch – http://flic.kr/p/eBGzk

New York är staden som aldrig sover och här är folk alltid i rörelse. Saker händer överallt, hela tiden. Att resa till New York är därför populärt bland människor från hela världen och väldigt många människor, oavsett social och kulturell bakgrund, känner sig hemma i New York.
Ett av stadens mest kulturellt diverserade områden är Brooklyn. Detta fantastiska område hamnar lätt i skymundan bakom Manhattans skyskrapor men Brooklyn är som en egen stad i sig. Här hittar du folk från världens alla hörn och en blomstrande kultur. I Brooklyn bor många av New Yorks konstnärer, kreatörer och kulturmänniskor. Här målas tavlor, skrivs dikter och spelas musik och författas böcker och pjäser. I Brooklyn har en egen kultur växt fram och många som bor här tar sig aldrig över broarna till Manhattan. Allt och lite till finns ju i Brooklyn.
Hipsterkulturen är stark i Brooklyn och många samlas i området Williamsburg. Där vimlar det av trendiga restauranger och butiker. Vissa menar att världens bästa secondhand-shopping görs här. Missa inte Buffalo Exchange på 504 Driggs Ave där du hittar ungt mode som lockar besökare från hela världen. När du ändå är i Williamsburg kan du även passa på att ta en fika på det svenska caféet Konditori. Här är alla menyer skrivna på svenska och givetvis finns svenskt kaffe och kanelbullar.
För nattlivet i Brooklyn finns det flera populära områden. Williamsburg, Flatbush, Greenpoint och Clinton Hill erbjuder alla livliga barer med sena öppettider. För den perfekta Brooklyn-känslan rekommenderas Hot Bird i Clinton Hill. I den gamla bensinstationen samlas unga och coola Brooklynbor för att dricka öl och spela pingis i trädgården.

 

Skrivet av
Mer från Charlotte

Bambi på hal is i Moskva, New York och London

Bild: Winter Wonderland Många av oss åker på storstadssemester under vintertid för...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *