Kuala Lumpur – Modernt och traditionellt på samma gång

Kuala Lumpur

Hej och välkommen till Flygstolens nya temavecka. Denna vecka tipsar vi om Malaysia och vi hoppas att du ska gilla.
Nedan hittar du vårt första tips om Kuala Lumpur och allt fantastisk med den staden.

Med nöje / Flygstolen

Kuala Lumpur (eller bara KL som lokalbefolkningen kallar den) är Malaysias huvudstad och den överlägset största staden i landet. Dess centrum och omgivande stadsområden upptar en yta på 243 kvadratkilometer. Kuala Lumpur har på ett och ett halvt sekel vuxit från en liten sömnig kinesisk gruvstad för brytning av tennmalm, till en myllrande metropol med närmare sju miljoner invånare, varav två miljoner i citykärnan. Som besökare erbjuds man en rad sevärdheter, otaliga restauranger, och ett inbjudande nattliv. Staden är en spännande kulturell smältdegel som dessutom stoltserar med några av världens förmånligaste priser på hotellrum.

Här listar jag några av de stadsdelar som brukar vara populära för en besökare:

Gamla stadskärnan eller Old Town – Är den traditionella kärnan i Kuala Lumpur och tidigare dess koloniala administrativa centrum. Här återfinns riktmärken som anrika och gräsbelagda Merdeka Square och den anrika sociala klubben Royal Selangor Club som invigdes av britterna 1884. Många av de lokala turarrangörerna fokuserar sina utflykterna här. Här återfinns även stadens gamla kinesiska kommersiella centrum, naturligtvis känd som “Chinatown”.

Golden Triangle – KL:s affärsdistrikt återfinns nordost om den gamla traditionella stadskärnan. Det är här man hittar många av stadens fyra och femstjärniga hotell. Man kan knappast heller missa den välkända och jättelika tvillingskyskrapan Petronas Twin Towers, som sträcker sig hela 451,9 meter upp i skyn och hyser 88 våningsplan. Vid färdigställandet 1998, kvalade den faktiskt in som världens högsta byggnad. Köp biljetter i tid om ni vill åka upp i tornen, eftersom det ofta blir fullbokat. Observera att besöksturerna upp i Petronas Twin Towers är stängda på måndagar.

Bangsar och Midvalley – Återfinns söder om stadskärnan. I Bangsar finns en mängd restauranger och klubbar och passar sig för ett besök på kvällen. Midvalley, med dess Megamall, är en av stadens mest populära shopping-destinationer.

Brickfields – Detta område är beläget söder om stadens centrum och är Kuala Lumpurs “Little India”. Även Kuala Lumpurs centralstation för tågtrafik, KL Sentral, finns belägen här. I Brickfields finns ett flertal intressanta religiösa byggnader och en av de mest kända är hindu-templet Sri Kandaswamy, där jag rekommenderar ett besök.

kualalumpur02

Flyg och hotell  hittar ni här hos oss på Flygstolen.

Jens Weegar

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Pratar ni inte engelska här? Skottland – del 3

Skottland är en del av Storbritannien vilket gör att man tänker att...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *