Malacca – En historisk vandring

 

Malacca är känd för sin goda mat och rika historia.  

Malacca är huvudstad i delstaten med samma namn och belägen på västkusten av Malackahalvön, cirka 150 kilometer sydväst om huvudstaden Kuala Lumpur. Att resa till Malacca blir för många en spektakulär intressant upplevelse, inte minst på grund av regionens historiska, religiösa och kulturella arv. Bland annat efter portugiserna, holländarna och britterna. År 2008 blev denna stads centrum listat av som ett världsarv av UNESCO, tillsammans med Georgetown i Penang.

6948445309_a032f87a53_z
Bild: CC by caitriana

Några av stadens attraktioner och sevärdheter:

  • Fort A Fomosa – Ett fort som färdigställdes år 1511 av portugiserna och är en av de äldsta bevarade europeiska arkitektoniska lämningarna i hela Asien. I nutid återstår dock bara ett porthus.
  • Cheng Hoon Teng templet – Ett taoistiskt och buddhistiskt tempel som byggdes 1645 och täcker en yta på hela 4600 kvadratmeter. Cheng Hoon Teng är det äldsta templet i hela Malaysia som är öppet för allmänheten. Väl värt ett besök.
  • Christ Church – En protestantisk 1700-talskyrka byggd av holländarna. På söndagarna anordnas det fortfarande gudstjänster på flera språk.
  • Kampung Kling moskéen – En av Malaysias äldsta moskéer som byggdes i trä av indiska muslimer i mitten av 1700-talet. 1872 rustades moskéen upp och murades om.

2495070124_38b6be362e_z
Bild: CC by Marufish

Flyg och hotell hittar ni här hos oss på Flygstolen.

Jens Weegar

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Flax – Sevilla, Spanien

Postat 16:04 Trots att många har semester, kör vi en Flax för...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *