Tioman Island – Definitionen av skönhet

 

 

tioman01
Gröna berg och turkost vatten. Tioman Island är paradisön som inte har exploaterats.

Tioman (Malay: Pulau Tioman) är en 39 km lång och 12 km bred ö som återfinns utanför den östra kusten av Malackahalvön. På 1970-talet utsågs Tioman som en av världens vackraste öar av Time Magazine. Den skogrika ön är fortfarande glest befolkad och omges av vita korallrev, vilket gör detta till ett paradis för dykare och naturälskare. Tekek är stadens knytpunkt och här finns även en liten flygplats belägen, vilken trafikeras av det inhemska flygbolaget Berjaya Air.

De populäraste stränderna på Tioman:

Juara Beach – En två kilometer lång strand belägen på östkusten av ön, sydost om flygplatsen. Långgrunt och barnvänligt. Av många ansett som den bästa stranden på Tioman. Eftersom det inte finns någon färjehamn här kommer man hit med fyrhjulsdriven taxi från Tekek.

Salang Beach – Belägen på öns nordvästra del, norr om flygplatsen. En fin halvmåneformad strand med klart vatten som gör den idealisk för snorkling. På den norra delen av stranden är det ofta glesta med turister, vilket gör den idealisk för de som söker lite lugn och ro.

Genting Beach – Cirka 1,5 kilometer lång och belägen på öns sydvästra del. Klippor varieras med vit sand och klart vatten. Genting är även ett populärt tillhåll för lokalbefolkningen.

Flyg hittar du enkelt här hos oss på Flygstolen.

Jens Weegar

Skrivet av
Mer från Flygstolen

48 timmar i Antwerpen

Dag 1 09:00  – 12:00: Starta dagen med en kopp kaffe på...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *