Aspen – en lyxig skidort med extra allt

Aspen
Bild: CC by Marcin Wichary – http://flic.kr/p/9ueYk3

Aspen är en anrik amerikansk skidort belägen i Colorado och Rocky Mountains. Orten började växa fram som en alpin skidort efter andra världskriget och alpin-VM arrangerades här redan 1950. Aspen erbjuder fantastisk skidåkning med otroliga snöfall men Aspen är så mycket mer än bara en skidort. Skidorten är nämligen ett tillflyktsmål för USAs överklass som glänser i den posha orten. Dyra skidjackor blandas med glittrande juveler på den lilla stadens lyxiga hotell och spa.
Utöver en intressant skara folk att beskåda så erbjuder Aspen även slående natur. De gamla tegelhusen ligger vackert i dalen vid de gnistrande backarna som kantas av stora och vackra lövträd. Under hösten när löven byter färg är det extra vacker här – en magisk period som lockar många naturälskande besökare.
Eftersom Aspen lockar de rikaste skidåkarna i världen så finns även många lyxrestauranger och trendiga nattklubbar och barer på orten. Aspen lämpar sig alltså perfekt för både skidnörden och connoisseuren – är du både och är Aspen som gjord för dig. Kombinera härliga dagar i backen med lyxiga avsmakningsmenyer på kvällen. För den som gillar en bra biff rekommenderas Steakhouse No. 316 som ofta rankas som en av USAs bästa köttrestauranger. Är du mer sugen på italiensk mat är Montagna stället dit du ska gå. Det är dock inte helt lätt att få bord i Aspen så reservera helst ett par veckor i förväg. De bästa drinkarna hittar du på Justice Snow’s där mixologer ger varje drink mycket kärlek som ofta når perfektion.

Flyg till Aspen hittar du på Flygstolen.se

Skrivet av
Mer från Charlotte

Cortina – ett mini-Milano med fantastisk skidåkning

Cortina d’Ampezzo – mer känt som bara Cortina – är en av...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *