Värm dig i värmestugan, i en skidbacke, i en shoppingmall med 35 grader utanför!

576952042_906c547f15_z
Bild: CC by curtis palmer
Dubai – en av de märkligaste och samtidigt härligaste platserna på jorden. Här kan du åka skidor i en nedkyld backe mitt i en shoppingmall, trots att du befinner på en av världens varmaste platser. Och du kan dessutom, i backen, slå dig ner på uteserveringen i en värmestuga och njuta av en kopp varm choklad under infravärmen. En absurd upplevelse som är Dubai i ett nötskal.

I Dubai är allting over the top. Lyx och flärd till max. Här finns sol, bad och värme året om och allt är exotiskt i en spännande atmosfär. Få resmål kan garantera sol med lika stor sannolikhet som Dubai. Dessutom erbjuder Dubai både världens högsta byggnad och världens största shoppingcenter.

Burj Kalifa, som den jättelika byggnaden heter, mäter 828 meter och har 164 våningsplan. Byggnaden har blivit en symbol för Dubai och är en sevärdhet som vare sig kan eller ska missas. Allmänheten kan åka upp 124:e våningen och njuta av den svindlande utsikten.

I shoppingcentret The Dubai Mall huserar över 1200 butiker på en yta av 350 000 kvadratmeter. Centret besöks av runt 40 miljoner personer varje år och är du i Dubai får du inte missa centret.

I ett annat shoppingcenter, Mall of Emirates, hittar du ovan nämna skidbacke. Backen är 25 meter hög och har fem nedfarter – tillräckligt för att det ska vara roligt en eftermiddag. Framförallt är det en rolig och lustig känsla att åka skidor när man vet att solen gassar och termometern står på över 30 + på andra sidan fönsterglaset.

I Dubai vimlar det av bra restauranger, men missa inte Gaucho – en argentinskinspirerad restaurang med Dubais bästa biffar.

Resan med flyg, hotell eller båda i kombination bokar du enkelt här hos oss.

Skrivet av
Mer från Charlotte

Ett flygbolag som tänker på dig med allergi

Swiss kan nu stoltsera med att som första flygbolag vara allergi-vänligt enligt...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *