Antwerpen – Capital of Fashion

Vad tänker du på när du tänker Antwerpen? Ska jag vara ärlig så tänkte jag inte speciellt mycket alls fram till ett par veckor sedan. Antwerpen var för mig en anonym stad och inget som låg så högt på  min lista över platser att besöka. Men vad fel jag har haft. Antwerpen är i allra högsta grad en stad att räkna med. Pulserande nattliv, häftiga barer och restauranger och inte minst shopping lockar turister till vad New York Times har utnämnt till “en fashionistas paradis”.

Antwerpen

Bild: CC by visitflanders

Antwerpen är en stad med ca en halv miljon invånare i norra Belgien. Enklaste sättet att ta sig hit är att flyga till Bryssel och därifrån ta tåget drygt 30 min till Antwerpen centrum, vilket kostar ca 12 EUR. När du kommer till Antwerpens Centralstation passa på att beundra denna fantastiska byggnad som är en av världens vackraste järnvägsstationer.

Det är enkelt att ta sig runt i Antwerpen, staden är tillräckligt liten för att du ska kunna upptäcka den till fots. För den som föredrar cykel så finns det stationer där du enkelt kan hyra en cykel för antingen en dag eller en helg.

I Antwerpens centrum är det en blandning av gammalt och nytt, vackra medeltidsbyggnader ligger granne med moderna arkitektritade hus. Det är hit, kring Shuttershofstraat och Graanmarkt du du ska bege dig om du är ute efter shopping.  På Graanmarkt 13 hittar du den trevliga butiken med samma namn,  här säljs ett stort utbud av märkeskläder för både män och kvinnor. I byggnaden finns även ett galleri och en restaurang. På gården finns en liten örtträdgård där råvaror och kryddor odlas för att serveras i restaurangen.

Det är lätt när du går genom Antwerpens shoppingkvarter att du spenderar lite mer än du hade tänkt dig i någon av de många märkesbutikerna. Vill du shoppa märkeskläder utan att tömma sparkontot ska du leta upp Rosier, Denna secondhandbutik säljer alla märken du kan tänka dig. Hitta plagg som är en eller två säsonger gamla, men till en bråkdel av priset.
Förutom modecentrum så är Antwerpen världens diamantcentrum, med diamantbörsen och fler diamanthandlare än någon annanstans i världen.

Diamond-6�Guy-Kleinblatt-650x487 (1)
Bild: CC by visitflanders

 

Som en del i Antwerpens modeintresse så finns här Antwerpens fashion Museum MoMu. Över 25 000 objekt, bland dem kläder, skor, accessoarer och spets har samlats, de äldsta går tillbaka till 1500-talet. Utställningarna varierar och följer oftast teman, antingen en speciell designer, tidsepok eller mönster.

 

Antwerpen-Momu
Bild: CC by visitflanders

 

Flyg (till Bryssel) och hotell i Antwerpen från endast 2638 :- /pers (del i dubbelrum) BOKAR DU HÄR!

 

BaStarPos_CMYK

 

 

Skrivet av
Mer från Charlotte

Verbier – offpist-paradis och lyxresort i ett

  Bild: CC by Alex Grechman – http://flic.kr/p/5SRkte Verbier är en av de...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *