Boston – de lärdas stad med en internationell prägel

230142964_35631439b1_z
Bild – Boston Skyline: CC by John Stracke
Boston är kanske mest känt som en universitetsstad. Här finns ett 50-tal högskolor och universitet i en stad som inte är ungefär hälften så stor som Stockholm. I Boston studerar många av världens mest begåvade ungdomar på skolor som Harvard, MIT, Tufts och Boston University. Boston präglas till stor del av studenterna och det akademiska. Här lever och verkar den intellektuella överklassen bland stora universitetscampus och vackra byggnader.

Boston är även en idrottsstad med många framgångsrika lag i de stora amerikanska sporterna, Bruins i ishockey, Red Sox i baseball, Celtics i basket och New England Patriots i football. Framgångsrika lag i en stad som älskar dem. Vill du uppleva amerikansk idrott när den är som bäst är det en klok idé att besöka Boston. Hängivna fans och fantastiska arenor gör det till finfina upplevelser.

Utöver idrott och studenter så klassas Boston också som en ölstad med flera stora bryggerier. Bland annat produceras Samuel Adams i staden och bryggeriet är väl värt ett besök för den som har ett intresse för den ädla maltdrycken.

Bostons läge har gjort det till en populär invandrarstad för européer genom åren. Framförallt har irländarna och italienarna satt sin prägel på staden. Det finns ett överflöd att irländska pubar och italienska trattorior och ibland är det svårt att fatta att man befinner sig i USA. Missa inte La Campania som många anser vara den bästa italienaren utanför Italien. En kulinarisk upplevelse utöver det vanliga!

Har du några dagar över i Boston eller besöker staden under sommaren så finns det mängder av härliga platser precis utanför staden som förtjänar ett besök. Öarna Martha’s Vineyard och Nantucket utgör semesterparadis för stadens invånare tillsammans med vackra udden Cape Cod. Fantastiska stränder mot atlantkusten och tillflyktsort för många förmögna och kända amerikaner.

Att resa till Boston är enkelt. Vi har massor av populära flygbolag. Du hittar flyg och hotell här.

Skrivet av
Mer från Charlotte

Gott Nytt År!

Gott Nytt År, vill vi önska alla våra kunder, vänner, bloggläsare och...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *