Chicago – en otippad amerikansk pärla

3013235262_8f75c04656_z
Bild: CC by Nimesh M
När vi tänker USA-resor är det ofta New York, Los Angeles eller Miami som dyker upp som alternativ. Eller kanske San Francisco eller San Diego. En stad som förtjänar mer uppmärksamhet och fler turister är Chicago.

Chicago är en riktig storstad med mängder av kultur, shopping i världsklass, ett rikt restaurang- och nöjesliv och dessutom vackra stränder längs Lake Michigan.

Många som varit flera amerikanska städer tycker allra bäst om Chicago. Det erbjuder nästan allt som finns i exempelvis New York men har ett lugnare tempo. Det är på något sätt mer amerikanskt. Om New York är världens huvudstad så är Chicago på något sätt USAs. För amerikansk matkultur är Chicago en drömstad. Härifrån härstammar deep dish-pizzan, amerikanska hotdogs och mycket av den amerikansk-italienska maten. Missa inte en riktig Chicago style-pizza på Lou Malnati’s som finns på ett tiotal ställen runt om i stan.

Chicago är även staden där den idag så hypade house-musiken kom till under 80-talet och staden har en stor klubbscen där många världsberömda DJs är residents. Besök till exempel nattklubben Smart Bar i North Side som ofta rankas som en av världens bästa klubbar. Vill du avnjuta en välblandad drink och samtidigt njuta av en enorm utsikt över Chicagoland ska du bege dig till John Hancock center och ta hissen upp till Signature Lounge på 96:e våningen. I drinkpriserna betalar du dock även för utsikten.

Besöker du Chicago under sommaren får du inte missa att ta ett dopp i Lake Michigan. Lake Michigan är en enorm sötvattenssjö som är större än Östersjön. Att bada i det havsliknande vattnet utan sältan, som man förväntar sig ska finnas där, är en speciell upplevelse.

Oavsett årstid hittar du bra flyg till Chicago. Flyg hittar du enkelt här tillsammans med bra hotell.

P.s Du vet  väl att du är försäkrad via paketreselagen om du paketerar din egen resa?

Skrivet av
Mer från Charlotte

Flygstolens moderbolag går samman med spanska onlineresebyrån Travelgenio

Flygstolens moderbolag går samman med spanska onlineresebyrån Travelgenio Otravo, moderbolaget till Flygstolen,...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *