New Orleans – en musik- och partystad som aldrig sover

5495341905_1716882067_z
Bild: CC by JasonParis
Visst, man brukar kalla New York för staden som aldrig sover. Men likväl stämmer det perfekt in på ”lilla” New Orleans. Dryga miljonen invånare bor i New Orleans i sydstaten Louisiana. New Orleans ligger otroligt vackert invid den mexikanska golfen, med Mississippi-floden ringlandes genom staden och inbäddat mellan två sjöar – Pontchartrain och Borgne.

Men det är kanske inte främst för den vackra naturen som omger staden som man åker till New Orleans. New Orleans är en känd partystad med en befolkning som samlas på stadens barer, gärna redan från lunchtid. Här älskar de att roa sig och det vimlar av barer, diskotek och framförallt jazzklubbar. French Quarter är det hetaste festdistriktet där pulsen är hög och atmosfären energisk. New Orleans har fostrat många av de största jazzartisterna världen har sett och de spelar ofta på olika ställen i sin hemstad. En av de populäraste jazzklubbarna är Blue Nile i Bywater – ett intimt ställe med kända och up-and-coming-artister om vartannat och en hög stämning. Blue Nile serverar även fräscha skaldjur på klassiskt Louisiana-sätt.

Och just maten är en annan anledning att besöka New Orleans. Louisiana och New Orleans har ett speciellt kök där starka kryddor och färsk fisk och skaldjur från Louisianas sjöar och hav. New Orleans-köket har fått mycket uppmärksamhet och uppskattning de senaste åren och bland annat har amerikanska TV-kocken Emeril Lagasse startat en fine dining-restaurang, Emeril’s, i staden som serverar klassiska lokala rätter som Gumbo – en gryta med buljongbas, grönsaker och skaldjur och en härlig cajún-hetta.

New Orleans har en speciell stämning och det finns mängder av saker att se och göra. New Orleans är en stad som kan tillfredsställa alla ens sinnen och skapa intryck som varar länge.

Boka en spännande resa till New Orleans redan nu! Flyg och hotell hittar du enkelt här hos oss.

Skrivet av
Mer från Charlotte

Xīnnián hǎo – Gott Nytt År!

Ja, alltså gott nytt kinesiskt nyår.   Det kinesiska nyåret följer månkalendern...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *