San Francisco – en amerikansk promenadstad

402618628_fd2a492d05_z
Bild: CC by Salim Virji – Golden Gate Bridge

San Francisco är en av de coolaste städerna i USA. Många menar att San Francisco är den mest Europeiska staden i USA, med sin kultur, sin vänlighet och sin vackra arkitektur. Till skillnad från många andra amerikanska storstäder så är San Francisco även en promenadvänlig stad som är uppbyggd mer på europeiskt vis än många andra städer.

I San Francisco är nästan alla vänliga och bemöter dig med en leende. Känslan i staden är att alla trivs och är glada. San Francisco-borna sprudlar av energi och i staden finns det mängder av aktiviteter, sevärdheter, en matkultur som är världsberömd och ett nattliv som är svårslaget.

Staden är utspänd över ett gäng kullar vid Stilla Havskusten i norra Kalifornien. De karaktäristiska backarna, fulla med vackra gamla spårvagnar, är den klassiska vykortsbilden av San Francisco. Och en bild vi känner igen från en och annan biljakt i amerikanska actionrullar. Missa inte Filbert Street som sägs vara den brantaste gatan i hela världen.

Ett av stadens populäraste kvarter för turister är Fisherman’s Wharf. I området finns det massvis av populära restauranger och barer. Ett tips är att ta en Irish Coffee på Buena Vista – en bar som hävdar att de uppfann den kända kaffedrinken och som fortfarande blandar den till perfektion. I Fisherman’s Wharf finner du även Pier 39, som är ett shopping- och restaurangstråk ut på en pir i vattnet.

Ett turist-måste i San Fran är att spana in stadens mest kända landmärke – Golden Gate Bridge. Och om du har möjlighet att besöka det gamla fängelset Alcatraz, som ligger på en ö utanför staden, ta chansen. Ett besök på fängelset måste dock bokas månader i förväg.

Flyg och hotell till just din drömresa hittar du enkelt här hos oss. Trevlig resa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *