Jackson Hole – ett back country-paradis

Jackson Hole är en av USAs mest kända skidorter. Skidsystemet ligger i bergskedjan Teton i Wyoming, ett par mil från staden Jackson. Jackson Hole är känt för sin branta terräng med snösäkerhet och en fallhöjd på 1262 meter, en av landets högsta. Storleksmässigt påminner skidsystemet om mindre orter i alperna. Utspridda över två berg, Apres Vous Mountain och Rendezvous Mountain, finns tio liftar och 16 pistade nedfarter. Dock är de flesta åkare som kommer hit mest intresserade av offpist, eller ”back country” som det kallas här – Jackson Hole är nämligen en av få skidorter i USA där det är tillåtet med back country-åkning i anslutning till liftsystemet. En känd offpist-repa kallas Corbet’s Couloir, en brant och smal korridor med ett fyrametersdropp som mynnar ut i bredare och flackare åkning, oftast i midjehög pudersnö.
Jackson Hole
Bild: CC by: Tracy Hunter

Jackson Hole får fler turistbesök under sommaren än under vintern. Naturparken har en fantastisk miljö och i bergen håller sig temperaturen lägre än på andra ställen i Wyoming, vilket lockar hit besökare. För hajkaren och naturskådaren är Jackson Hole en dröm. I Tetons bergsområden finns flera sorters älg, björnar, vargar, coyotes och andra spännande arter att skåda.

När du besöker Jackson Hole bor du vanligtvis i staden Jackson. Bussar mellan staden och liftsystemet går flera gånger i timmen och det fungerar väldigt smidigt. Bor du i Jackson finns det mycket att hitta på även efter att solen gått ner. För den kulturintresserade finns teater, biografer eller kvällsöppna gallerier och för den festsugne vimlar det av pubar och livliga barer. Missa inte Stagecoach Bar – en genuin amerikansk bar med riktig cowboy-känsla. Njut av en kall amerikansk öl till tonerna av livespelad country och prova på att dansa linedance. En annan klassiker är Million Dollar Cowboy Steakhouse med stadens bästa biffar.

Skrivet av
Mer från Charlotte

Mexiko, Yucatanhalvön och arvet från Mayaindianerna

Bild: CC by Grand Velas Riviera Maya – El castillo, Chichen Itza...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *