Verbier – offpist-paradis och lyxresort i ett

 

Verbier
Bild: CC by Alex Grechman – http://flic.kr/p/5SRkte

Verbier är en av de mest populära alporterna för svenskar. Den lilla byn ligger på en platå i södra Schweiz och här skiner solen särskilt ofta. Verbier är, utöver det goda vädret, framförallt berömd för sina goda offpist-möjligheter med bra snö, lättillgängliga repor och vackra vyer. Den högklassiga skidåkningen lockar besökare från hela världen till Verbier och här finns backar som passar både nybörjaren och extremåkaren. Med höjder runt 3 300 meter över havet erbjuder Verbier gedigen åkning, bra snösäkerhet och goda solchanser hela säsongen.

Verbier är också känt för att locka till sig både kungligheter och världskändisar som samsas med lokala skibums och vanliga turister om saligheten i byn. Det märks på utbudet i Verbier – längs gatorna finner man både lyxrestauranger och exklusiva märkesbutiker. Vill du shoppa dyra handväskor efter en ljuvlig dag i skidbacken är Verbier rätt alpby för dig. Verbier erbjuder även ett riktigt röjigt uteliv och klatschig afterski.

Den bästa afterskin hittar du på Le Pub Mont Fort med liveband och hög stämning från tidig eftermiddag fram till midnatt. För senare nätter finns Farm Club, en världsberömd jet-setklubb där Verbiers elit samlas och festar. För en mer avslappnad utekväll rekommenderas Casbah där många snowboardsäsongare håller till.

I Verbier finns även gott om restauranger – från gourmetkrogar till enklare syltor. Chalet d’Adrien har en grym avsmakningsmeny för den som är beredd att öppna plånboken. För dig som snarare är ute efter en enklare middag är Relais de Neiges, som serverar klassiska schweiziska rätter, ett bra alternativ. Missa inte Chalet Carlsberg som ligger uppe i bergen och erbjuder kall öl och magisk utsikt.

Verbier ligger i mitten av de Fyra Dalarna, ett av de största skidområdena i Europa, ca 160 km från Geneve flygplats.  Glöm nattbuss genom Europa, HÄR hittar du flyg till Geneve!

Skrivet av
Mer från Charlotte

Manhattan – mer än världens mest kända skyline

Denna veckan har vi New York tema på bloggen. Vad passar väl...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *