Xi’an – en av Kinas äldsta städer

Att resa till Kina blir allt mer populärt. Svenskar reser mer och mer och utforskar fler och fler platser runt om i världen. En av de platser som allt oftare står på våra biljetter är Kina. Efter att landet ordentligt öppnats upp mot väst har många nyfikna turister åkt hit. Främst har det handlat om Peking, Shanghai och Hong Kong – men även andra kinesiska städer börjar locka turisterna.

En av de städerna är Xi’an. Åttamiljonersstaden Xi’an är provinshuvudstad i Shaanxiprovinsen och stadens historia sträcker sig över 3 000 år tillbaka i tiden. Mest känt är Xi’an kanske för den enorma kejsargrav som ligger i Lintong, en bit utanför centrala Xi’an. Det var Qindynastins förste kejsare som begravdes där för drygt 2 200 år sedan och gravhögen vaktas av den världsberömda kinesiska terrakottaarmén med 8 000 skalenliga skulpturer.

Xian
Bild by CC Tracy Hunter

Utöver den maffiga terrakottaarmén så bjuder Xi’an även på mängder av annan intressant historia och arkitektur. Staden räknas som en av de viktigaste genom den kinesiska historien och staden pryds bland annat av en imponerande stadsmur. Många menar att man inte på riktigt har besökt Kina om man inte besökt Xi’an.

Xi’an är en härlig storstad att vistas i. Det finns en mängd mysiga parker att spatsera runt i på dagarna och på kvällarna lever staden verkligen upp. Människor dansar till folkmusik på gatorna och stämningen är allmänt charmig.

Vill du prova Xi’ans nattliv är Defu Lane en bra utgångspunkt. Gatan hyser ett 30-tal barer, kaféer och tehus – alla med sin egen stil. Från vilda partyställen som Blue Heart till lugnare barer som Old Tree Bar. Populärt är att beställa ölhinkar med ett dussin öl, vilket kostar mellan 150 och 300 kronor. Det lokala ölet Tsingtao är extra populärt.

Skrivet av
Mer från Charlotte

Den blöta Songkran festivalen i Thailand

Vill du vara med och fira in det thailändska nyåret? Då ska...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *