Hong Kong – Kinas port mot väst

Kina – det där enorma landet i öst. Ett spännande och mystiskt land med en rik historia och kultur. Det finns mycket som lockar med Kina, såsom ett av världens nya sju underverk: Kinesiska muren. Men Kina erbjuder även fantastiska storstäder.

Hong Kong
Bild: CC by VasenkaPhotography

En av turisternas favoriter är Hong Kong. Hong Kong är metropolen där Kina möter västvärlden och skapar en svårslagen karaktär. Många som besöker Hong Kong förälskar sig i staden direkt. Hong Kong är tveklöst en av världens coolaste städer i paritet med New York, London, Paris och Tokyo. Skyskrapor, folkliv, sandstränder och shopping i världsklass – allt ryms i Hong Kong. Och dessutom en stor dos av Kina. Brittiska influenser, som röda dubbeldeckare, blandas med kinesiska gatustånd där insekter, torkad fisk och sojabönor säljs av vänliga kinesiska gummor.

Hong Kong är kontrasternas stad. Höga skyskrapor och små fiskeområden. Storstadsbetong och vackra stränder. Gammal tradition och modern teknologi. Enorma marknader med piratkopior och lyxiga designbutiker – allt sida vid sida.

Hong Kong har en härlig puls och det finns alltid något att göra. Missa inte att äta på någon traditionell hotpot-restaurang. Kokande grytor med fond ställs fram på borden tillsammans med färska grönsaker, kyckling, kött, räkor och allt annat som önskas. Sedan doppar man i fondue-stil det man önskar i grytorna. En hotpot-sittning tar oftast flera timmar och man umgås över maten. Him Kee Hot Pot rekommenderas, men boka bord ett par dagar i förväg då restaurangen är väldigt populär.

Skrivet av
Mer från Charlotte

Kapstadens måsten

Stränder Kapstaden ligger otroligt vackert med bergen som sträcker sig rakt genom...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *