Guilin – en naturskön kinesisk stad

Resor till Kina blir allt mer populära och det stora landet utforskas i allt större utsträckning av västerländska turister. Peking, Shanghai och Hong Kong har varit populära turistmål ett tag, men nu börjar även andra kinesiska städer locka sin publik.

En av de mindre kända kinesiska städerna som blivit ganska populär att besöka är Guilin i södra Kina. Staden är känd för sin vackra natur med många härliga och natursköna platser i närområdet. Longshengs berömda risterasser ligger strax utanför staden, den vackra Lijangfloden ringlar sig genom området och den fina lilla dalstaden Yangshou ligger en kort resväg från Guilin. Guilin är därför en strålande stad att använda som bas för att utforska norra Guanxi-provinsen – en av de vackraste delarna av Kina.

Guilin
Bild: CC by Cyril Bèle
Guilin kallas ofta för Kinas turistpärla då staden erbjuder historiska skatter och naturlig skönhet. Jämfört med andra kinesiska städer är Guilin mer kompakt och det fungerar utmärkt att uppleva staden till fots. Staden omringas av ett spännande kullandskap med rik grönska, bambuträd, kristallklara sjöar och mystiska grottor. Och i centrum är det svårt att inte ta in den 2 000 år långa historian och det rika kulturarvet.

Kulinariskt är Guilin känt för sin starka mat och framförallt för guilinsk chilipasta – som är känd världen över. Hummersås, vitlök och risvin blandas med färsk chili till en intensivt stark men välsmakande pasta som används i nästan all matlagning i regionen.

Skrivet av
Mer från Charlotte

Chamonix – Europas högsta skidåkning

Chamonix-Mont Blanc, vanligast kallat bara Chamonix är en by belägen i östra...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *