En annorlunda och fantastisk resa del 2

Dag två börjar, ganska tidigt, men bra med en god frukostbuffé. Vi får en rundtur på hotellet och kikar in på deras SPA-avdelning. Tyvärr hinner vi inte med några behandlingar till allas förtret. Vi tar oss från hotellet till en väldigt liten ort som heter Laugarvatn. Där erbjuds allt från helikopterturer till ridning, glaciärvandring och rundtur i en så kallad “Super Jeep”.

 

20131001_161525                          20131001_155416
Bild: Emma Björck

Efter vår rundtur tar vi oss ungefär 50 meter till Fontana SPA, som ligger mitt över varma källor. De har ett flertal olika pooler där alla har olika temperatur. Det enda negativa med denna upplevelse är den hemska svavel-lukten från ångorna. Vi bjuds på lunchbuffé och nybakat bröd som de bakar under jorden under 24 timmar. Detta låter märkligt, men smakupplevelsen är fantastisk när det varma rågbrödet skärs upp och smöret smälter och rinner runt på smörgåsen. Efter lunchen får vi testa poolerna och jag den timme vi sitter där, växlar från “svalt” (32 grader) till jättevarmt (42 grader).

DSCN0168
Bild: Emma Björck

Härifrån reser vi till Geysir, en av Islands geysrar och den första som blev känd för Européer. Det är från Geysir som geysrar har fått sitt namn, som på isländska betyder “att forsa” eller “att spruta”. Vilket är en ganska talande beskrivning av Geysir. Upp till 70 meter i luften kan det kokande vattnet slungas i sina utbrott.

DSCN0242  DSCN0243  DSCN0246
Bilder: Emma Björck

Nästa punkt på agendan var en mjölkfarm, mitt ute i ingenstans, men de hade både café och restaurang. Detta var en annorlunda upplevelse då man både från café och restaurang har fri insyn till de kor som producerar all mjölk och grädde till det som serveras. Restaurangen är väldigt modern och jag skulle gladeligen sätta mig ner och äta något av allt fantastiskt de har att erbjuda. Eftersom vi redan ätit lunch så passar vi på att besöka deras café där vi får prova deras hemgjorda glass (som för övrigt är den godaste glass jag någonsin ätit). De erbjuder ett flertal smaker i “gelato-style” men även egen mjukglass. Allting jag ätit hittills (förutom valen) har varit SJUKT gott.

Vi tar oss vidare till en av de största tomatodlingarna på Island, där vi bjuds på snaps i urgröpta tomater. Den svenska kvinna som driver detta gigantiska växthus brinner för det hon gör, och här finns både butik och café. I butiken kan man köpa produkter gjorda på tomat, så klart, men vi blir också bjudna på en dryck som de gjort på tomat som de sedan kryddat. Mums! Synd att det var så stora glasflaskor annars hade jag köpt med mig detta hem, men jag känner inte för att ha tomatdryck i hela väskan när jag kommer hem.

DSCN0184
Bild: Emma Björck

Bussfärden tar oss sedan till nästa hotell som ligger i Fludir och lämpligt nog också heter Hotel Fludir. Detta hotellet är betydligt bättre än det första och ger en mycket mer välkomnande känsla. Reception och bar är i ett, restaurangen är trevlig och rummen likaså. Det är lite “stugkänsla” över rummen men det gör det bara mysigare. På bakgården finns det också en jacuzzi men den hinner vi inte med eftersom vi både ska äta middag och sedan upp tidigt dagen efter för en händelserik dag. Maten smakar även här fantastiskt och jag börjar känna mig mer och mer som en boll då vi bara åker buss och äter hela tiden.

Men man ska inte klaga =)

/Emma
logo

 

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Pilotstrejk TAP Portgual

God morgon tisdag. Idag varslar TAP Portugal om en möjlig strejk från...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *