Cortina – ett mini-Milano med fantastisk skidåkning

Cortina d’Ampezzo – mer känt som bara Cortina – är en av Italiens mest populära och mest exklusiva skidorter. Orten har synts i klassiska filmer som Rosa Pantern, Cliffhanger och James Bond-rullen For Your Eyes Only. Det är inte så konstigt att James Bond hittat till Cortina – här semestrar många världskändisar varje säsong. Orten är känd som Audrey Hepburns favorit och på senare år har bland andra Madonna och kronprinsessan Victoria njutit av ortens liftsystem.

Cortina arrangerade vinter-OS 1956 och har sedan dess etablerat sig som en av Europas mest pålitliga skidorter. Drottningen av Dolomiterna, som Cortina kallas, är en del av området Dolomiti Superski som är världens största sammanhängande liftsystem. Det finns alltså enormt många kilometer skidåkning att ta del av här. Cortina arrangerar ofta världscupen och snöförhållandena är allt som oftast fantastiska. Dessutom är alpområdet och den vackra byn så magiskt att det nyligen märktes som UNESCO-världsarv.

cortina
Bild by CC: Giorgio Montersino

Utöver de långa backarna så är Cortina kanske allra mest känt för den charmiga byn som osar lyx och elegans. Vackra människor i dyra skidjackor promenerar längs byns huvudgata som erbjuder dyra restauranger, lyxiga hotell och butiker som Bvlgari och Gucci. Cortina är en riktig pärla i alperna och en perfekt ort för den som vill ha en lyxig skidsemester. Byn är inte särskilt stor men utbudet av hotell, restauranger och shopping kan matcha många storstäder. Att Cortina samtidigt är en del av världens största liftsystem gör det till en populär semesterort bland jetsetare och skidentusiaster som vill unna sig något extra. Missa inte BLV Room – ortens hetaste nattklubb där kändisspaning inte hör till ovanligheterna.

Skrivet av
Mer från Charlotte

Brooklyn – ett hipstermekka och kulturparadis

  Vi avslutar New York veckan bland konstnärer, hipsters och secondhand butiker...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *