St Anton Am Arlberg – Österrikes mest populära skidort

St Anton Am Arlberg, mest känt som bara St Anton, är Österrikes och en av alpernas allra mest populära skidorter. Den gamla anrika byn har fått oförtjänt dåligt rykte som partyhåla – det finns i och för sig gott om party – men skidåkningen du erbjuds i St Anton är verkligen av högsta klass. De österrikiska alperna erbjuder ofta lite brantare åkning än exempelvis de italienska eller franska. Det gör att St Anton kan erbjuda åkning som passar väldigt avancerade åkare. Givetvis finns även goda alternativ för nybörjaren.

För offpist-entusiasten är St Anton en bra ort – snöstatistiken är bra år efter år och området som heter Stuben är känt för sina fantastiska offpistrepor bland skidåkare i hela världen.

St Anton
Bild by CC: Crystal Ski

En av de största fördelarna med St Anton är dock att det är så lätt att ta sig dit. Från både Zürich och Innsbruck med tåg eller busstransfer. Från Zürich går reguljära snabbtåg flera gånger om dagen och för ett par hundralappar hamnar du mitt i byn på knappt tre timmar från Zürichs flygplats – som många bolag flyger till.

St Anton är en anrik skidort men det är först under de senaste tio åren som det seglat upp som en gigant bland turistorterna. 2001 arrangerades skid-VM här vilket satte byn på kartan ordentligt och sedan dess har turistindustrin bara fortsatt att blomstra. Idag finns det mängder av hotell, spa-anläggningar och restauranger i olika prisklasser. Utbudet i St Anton är stort och det finns något som passar de flesta. Både partyglada ungdomar och familjer trivs i St Anton.

Austrian har direktflyg till Innsbruck varje lördag från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

SWISS flyger dagligen till Zürich från Stockholm och Köpenhamn.

Skrivet av
Mer från Charlotte

Polens Riviera

Vi skrev förra veckan om spa resor till Estland och Lettland, vi...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *