Tema: Melbourne

Den kommande veckan kommer våra vänner på magasinet Passionaire att skriva på vår blogg som ett resultat av ett samarbete mellan Flygstolen, Passionaire och flygbolaget Qatar Airways. Ett samarbete som har utmynnat i att Flygstolen tillsammans med Qatar Airways möjliggjort för Passionaire att applicera sitt magasinkoncept på intressanta resmål runt om i världen. Första destination? Melbourne, Australien.

lifestyle_melbourne_2

lifestyle_melbourne_3
lifestyle_melbourne_4

lifestyle_melbourne_5
lifestyle_melbourne_6
lifestyle_melbourne_7
lifestyle_melbourne_8
lifestyle_melbourne_9

När vi bestämde oss för att starta ett magasin hade vi redan från början viljan att lyfta fram människor och passion för att uppmärksamma individer som på något sätt ger uttryck för sin passion, idérikedom och drömmar. Vi är nämligen övertygade om att ett passionerat samhälle är ett bättre samhälle. Det fortsätter vi att göra i samarbetet med Flygstolen och Qatar Airways. Under den kommande veckan kommer vi därför att dela med oss av intryck och upplevelser och genom personer, bilder och intervjuer spegla essensen i vad Melbourne har att erbjuda som stad. Därför kan jag redan nu säga att det inte kommer att bli en skildring som domineras av turistattraktioner. Varför? Eftersom det inte är så vi gillar att resa helt enkelt. Att plöja turistattraktion efter turistattraktion är inget som intresserar oss utan vårt mål var att träffa människorna och besöka platserna som gör att Melbourne idag upplevs som en av de mest beboeliga städerna i världen. Det garanteras mycket mat, kaffe, street art, musik och cityliv vilket bara är en bråkdel av vad 4 miljonersstaden Melbourne präglas av.

 

Hur var då resan? Givetvis lärorik som resor alltid är om man är öppen för nya intryck och kulturer. Dessutom var det gången som vi satte fötter i landet ”down under”. En 20 timmarsflygresa som såg oss lyfta från Köpenhamn och mellanlanda i Doha (Qatar) i ett av de häftigaste flygplanen, Dreamlinern, som vårt moderna samhälle har att erbjuda. Att dessutom göra det med Qatar Airways gjorde oss inte direkt missnöjda med tanke på den höga servicenivån, komfort och professionalism som det innebär att flyga med Qatar Airways. Maten? Hur bra som helst, både i business och ekonomi. Färsk tabbbouleh och hummus med pitabröd var en personlig favorit. Underhållning? Givetvis en oändligt lång lista med filmer, tv-serier och dokumentärer. Anthony Bourdain med ”Parts Unknown” och ”The Sopranos” var populärt i min tv-tablå. Service? Hög. Komfort? Otroligt bra komfort, speciellt i Dreamlinern. Något som man som resenär både förväntar sig och uppskattar på så kallade long haul flights. Tips? Uppgradera om möjligt, res så ”lätt” som möjligt och ta med ett så kallat survival kit med nackkudde, öronpluggar och ögonmask.

 

Varma hälsningar,

Peter Eriksson, Passionaire

image001

 

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Flax – Italien – res två för halva priset

Börjar kännas lite höstlikt här hemma med regn och vindar. Vi bjuder...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *