Krabi – En introduktion

Solnedgång i Krabi

Krabi har för många svenskar blivit synonymt med längtan efter turkost vatten, brunbrända och glada ungar, billiga strandbarsdrinkar och snorkelturer i gassande sol. Provinsen i sydväst har med åren blivit en av de populäraste thailändska destinationerna, inte minst för oss nordbor. Även om ett fåtal backpackers och äventyrare hittade hit redan på sjuttiotalet, så började turismen ta fart först under den andra hälften av nittiotalet.

Provinsen Krabi har närmare en halv miljon registrerade invånare, men här bor även ett stort antal gästarbetare från nordligare delar av landet, samt grannlandet Burma. Provinsen är belägen vid Andamanhavet och är indelad i åtta distrikt, så kallade “amphur”. Krabi Town är den största staden och fungerar även som provinshuvudstad och “hubb” för anländande resenärer. Flygplatsen, Krabi International Airport, är belägen sju kilometer öster om provinshuvudstaden och invigdes år 2007. Det skulle dock dröja till 2009 innan de första kommersiella flygplanen landade här.

Två av faktorerna som bidragit till att Krabis popularitet är de toppklassiga stränderna och det inbjudande klara vattnet med de karaktäristiska kalkstensklipporna. Man skall förstås inte heller förringa närheten till Phuket. Fågelvägen är det bara 40 kilometer mellan kusten i Krabi (Ao Nang) och Phuket. Sedan har vi prisläget. Det är få ställen på planeten som erbjuder ett fyrstjärnigt hotellrum för fyrahundra kronor natten, eller en fullgod lunch för en svensk “selma”.

Jens Weegar

Billiga flygbiljetter, bra hotell eller kanske en färdig paketresa hittar du hos oss på Flygstolen. Med enkla klick är du snart i Thailand.

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Shopping i New York

Shop until you drop i New York! “-Var har du köpt den...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *