De fyra populäraste resmålen i Krabi

Stranden i Krabi

Ao Nang – Denna ort och strand återfinns några kilometer väster om Krabi Town, vid kusten av Mueang Krabi, provinsens administrativa distrikt. Ao Nang består av en mindre stad som breder ut sig längs stranden. Denna är den mest utbyggda i hela Krabi och kantas av resortens bungalows, men även restauranger, små dykcenter och allehanda affärer. Det finns även ett flertal resebyråer i vilka man kan boka fiske och snorklingsturer, eller dagstripper till någon av de närliggande öarna.

Mu Ko Phi Phi – Är samlingsnamnet på den arkipelag som inkluderar de världsberömda öarna Koh Phi Phi Don och Koh Phi Phi Lee. På den sistnämnda hittar man de berömda stränderna Ao Pi Le och Ao Maya, som bla figurerat på filmer som “The Beach” med Leonardo DiCaprio i huvudrollen. Tyvärr drabbades Phi-Phi öarna hårt av tsunamin år 2004, men numer är de flesta spåren från vågornas tragiska framfart borta. Efter tsunamin installerades moderna varningssystem på västkusten i Thailand, vilka larmar om en jordbävning skulle inträffa ute till havs. Före 2004 kände ju relativt få personer ens till vad en tsunami var (undantaget japaner). Nu vet vi alla det och beredskapen är en helt annan i dagsläget.

Hat Railey – Är en lång och magiskt vit strand omgiven av kalkstensklippor på båda sidor, vilket gör att man bara kan komma hit med båt. Vissa menar att detta en av de absolut naturskönaste stränderna i Thailand.

Båt Krabi

Koh Lanta – En ö med långa magnifika stränder som tillsammans med Phuket blivit svenskarnas favoritö i kungadömet. Här finns till och med svenska skolor och många av tuk-tukarna (små taxis) har fått dekorerats med en målad svensk flagga. Men avskräcks inte. Ön är i högsta grad thailändskt präglad och majoriteten av restaurangerna serverar thaimat.

Jens Weegar

Billiga flygbiljetter, bra hotell eller kanske en färdig paketresa hittar du hos oss på Flygstolen. Med enkla klick är du snart i Thailand.

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Perez Hilton vs Flygstolen

Så kul att superbloggaren Perez Hilton gillar vår profil. Så pass mycket...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *