När är det bäst att åka till Krabi?

Människor på stranden på Krabi

Naturligtvis är vädret på den tilltänkta destinationen en särskilt betydelsefull faktor när man planerar sin utlandssemester. Thailand har ett tropiskt klimat och detta innebär en period av monsunregn varje år. Denna relativt blöta period inträffar inte samtidigt på alla orter i landet, utan är beroende på var i landet man befinner sig. Förenklat kan man säga att Krabi har två vädersäsonger. Dels den varma och torra säsongen som sträcker sig från november till och med april. Dels den blöta perioden (vanligtvis benämnd som regnsäsongen eller monsumperioden) som normalt inträffar mellan månaderna maj och oktober. En majoritet av de europeiska turisterna besöker Krabi i december, januari och februari. För de som föredrar mer lugn och ro (och billigare priser på boende etc) så kan vi varmt rekommendera att besöka Krabi i mars och april, om möjligheten finns. I mitten av april firas även det traditionella thailändska nyåret, Songkran. Då ägnar sig thailändarna och en stor del av besökarna åt traditionsenligt vattenkrig. En minnesvärd högtid för det allra flesta, om man ser till att klä sig rätt (näst intill badkläder och pengarna skyddade i plastpåse).

Självklart kan man även besöka Krabi under den blöta monsunperioden, men då bör man vara medveten om att det förmodligen kommer att regna en del under semestern. Vi råder er som verkligen högprioriterar solbadande att undvika denna tid av året.

Jens Weegar

Billiga flygbiljetter, bra hotell eller kanske en färdig paketresa hittar du hos oss på Flygstolen. Med enkla klick är du snart i Thailand.

Taggar i artikel
, , , , , , , ,
Skrivet av
Mer från Flygstolen

Vacker kyrkogård i Buenos Aires

För vissa väcker kyrkogårdar obehag, för andra är det vackra rofyllda platser. La Recoleta kyrkogård ligger...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *