En dag på havet i Krabi

Båt Krabi
Det är tidig morgon i Krabi. Så tidig att man helst av allt vill somna om. Men turen är bokad så det är bara att gnugga ögonen och stappla in i duschen. Den nyuppstigna solen bådar dock gott. Den skvallrar om en fin och förhoppningsvis också en minnesvärd dag. Klockan åtta så står en minibuss och väntar utanför hotellets reception och det är denna som skall ta en till färjeläget för dagens aktivitet, en dag på havet. Närmare bestämt en fisketur på Andamansjön omgiven av kalkstensklippor, strålande sol och förväntansfulla människor.

Fisketurerna kan man boka på i stort sett vilken resebyrå som helst i Krabi. Vi rekommenderar att man jämför de olika alternativen som erbjuds. Dels för bästa tänkbara anpassade upplevelse och dels för bästa tänkbara pris.

Det finns tre typer av organiserade fisketurer:

1. Gruppresor med en större båt, eller en mer traditionell longtailbåt. Detta är den typ av fisketur som de allra flesta väljer att boka.

2. Man kan även fiska med en värdfamilj i en lokal fiskeby. Man erbjuds då en unik inblick i de lokala fiskarnas yrkesliv.

3. Ett tredje alternativ är att boka en privat utflykt. Man åker då ut med en privat guide och har därmed större chans att få en personligare service. De privata turerna är dyrare än gruppresorna, men kan samtidigt uppfattas som personligare.

Förutom en förbättrad solbränna finns chansen att fånga exempelvis barracuda och kungsmakrill. Oftast får man ta med sig fångsten hem och man i de flesta fall kan låta den tillagas på resortet där man bor. De flesta guiderna innehar expertkunskap beträffande de lokala vattnen och fiske i allmänhet. Givetvis kan sällan några garantier om god fångst utlovas, men oddsen är relativt goda i dessa fiskerika vatten.

Billiga flygbiljetter, bra hotell eller kanske en färdig paketresa hittar du hos oss på Flygstolen. Med enkla klick är du snart i Thailand.

Jens Weegar

Skrivet av
Mer från Flygstolen

Se David Letterman i New York

Planerar du att resa till New York och gillar Late Show med...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *