Trysil – skidåkning för hela familjen

Trysil är den största skidorten i Norge och även den mest populära. Liftsystemet erbjuder 66 pister i fyra olika områden som binds ihop med 31 liftar. Trysil är väldigt populärt bland barnfamiljer. Orten ger stora möjligheter för barnlämplig åkning och det är många som gör sina första åk i Trysil. Trysil har satsat stort på att få de minsta att känna sig välkomna och ha roligt. Det finns flera olika barnområden i liftsystemet. I trygga miljöer kan barnen ta del av skidskolor, maskotar och andra roliga grejer i flacka backar.

Trysil
Bild by CC: Skistar Trysil

Det är dock inte bara barnen som kan njuta av skidåkningen i Trysil. Det finns massvis av spännande åkning även för de äldre. För att ligga i Norden är Trysil förhållandevis snösäkert. Dessutom är ungefär hälften av nedfarterna i skogsterräng, vilket ger skydd vid ruskig väderlek, och alla som åkt skidor i Norge eller Sverige vet att de flesta fjäll är utsatta för knepigt väder ibland.

En annan fördel med Trysil är att det går enkelt att ta sig hit. Från Gardemoen, Oslos flygplats, avgår flera bussar dagligen till Trysil, så från svenska flygplatser tar man sig till skidorten på ungefär fyra timmar, inklusive flyg och transfer.

Liksom de flesta skidorter erbjuder Trysil en del hålligång när skiddagen är slut. Dock är Trysil kanske inte den första orten som partygänget väljer. Här finns det mer av lugnare familjeaktiviteter även om den som vill dansa till tidig morgon har alla möjligheter till det. På Laavens nattklubb är det oftast bäst drag. Lördag är den stora partydagen.

Skrivet av
Mer från Charlotte

Polens Riviera

Vi skrev förra veckan om spa resor till Estland och Lettland, vi...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *