Chamonix – Europas högsta skidåkning

Chamonix-Mont Blanc, vanligast kallat bara Chamonix är en by belägen i östra Frankrike vid foten av alpernas högsta berg – Mont Blanc. För att vara stämplat som skidort så är Chamonix förhållandevis stort och här finns omkring 10 000 människor fast boende. Mer anmärkningsvärt är kanske att fler turister hittar hit på sommaren än under vintern. För bergsklättrare är Chamonix nämligen en dröm under sommaren, och många vanliga turister besöker också byn under sommaren tack vare de mäktiga vyerna och den trevliga atmosfären.

Mest känt är dock Chamonix för sin skidåkning. Hit väljer många extremåkare och skidnördar att åka och de värsta festprissarna väljer vanligtvis andra orter än Chamonix. Chamonix erbjuder höga höjder med den häftigaste offpisten och de högsta fallhöjderna. Här hittar du ju det högsta berget i västra Europa och med det de mest dramatiska passagerna och reporna för extremåkarna. Det finns dock även mängder av åkning för skid- och snowboardåkare på alla nivåer i områdets fem olika liftsystem. Brevent och Flegere är de populäraste och de sitter ihop medan du kan ta dig till de andra tre med buss. Är du offpist-fantast ska du inte missa Le Tour – en av världens mest kända och populära repor med härlig offpist och skogsåkning.

Utöver skidåkningen så är Chamonix en myllrande by med ett härligt folkliv. Det finns gott om restauranger, barer och nattklubbar. Även om de flesta sportlovsfestarna väljer andra orter så finns en av alpernas bästa after ski-ställen i Chamonix – Chambre Neuf. Liveband varje dag under vintersäsongen och hög stämning.

Charmonix
Bild by CC: Nouhailler

Skrivet av
Mer från Charlotte

Hong Kong – Kinas port mot väst

Kina – det där enorma landet i öst. Ett spännande och mystiskt...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *